Infractorii sunt încurajaţi să-şi mute averile în paradisuri fiscale, conturile lor urmând să nu mai fie monitorizate

Guvernul a propus modificarea Codului de Procedură Penală, astfel încât procurorii să nu mai aibă posibilitatea de a monitoriza conturile infractorilor sau cercetaţilor penal daţi în urmărire naţională sau internaţională. Astfel, persoanele vizate ar fi libere să îşi mute averile în paradisuri fiscale cu care România nu are tratate de extrădare. Acest amendament propus de Guvern nu a fost încă aprobat, el fiind în discuţie la Comisia Juridică a Senatului.

459 afișări
Imaginea articolului Infractorii sunt încurajaţi să-şi mute averile în paradisuri fiscale, conturile lor urmând să nu mai fie monitorizate

Infractorii sunt încurajaţi să-şi mute averile în paradisuri fiscale, conturile lor urmând să nu mai fie monitorizate (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

 

Publicaţia Gândul a încercat să identifice persoana care a introdus această modificare la CPP, însă, din toate datele comunicate de Guvern şi de Ministerul Justiţiei, reiese că amendamentele sunt ”anonime”, nefiind asumate de o persoană anume. Aşa cum s-a întâmplat şi în situaţia amendamentului propus iniţial de Ministerul Justiţiei care-i scăpa pe corupţii ”căzuţi” pe mandat de siguranţă naţională.

Asumat ulterior de deputatul PSD Iordache, amendamentul respectiv a intrat în atenţia opiniei publice în urma unor materiale publicate de gândul. Într-un final, "amendamentul Iordache" a fost respins în Parlament.

De data aceasta, asistăm la o nouă încercare a ”cuiva” de la Guvern sau de la Ministerul Justiţiei de a introduce un amendament cu puternice consecinţe practice. În România, sunt 79 de persoane date în urmărire naţională sau internaţională care se sustrag de la efecutarea unor sentinţe sau de la arestarea preventivă.

Citeşte articolul integral despre infractorii care sunt încurajaţi de "cineva" din Guvern să-şi mute conturile în paradisuri fiscale pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici