Iniţiativă legislativă: TVA rambursat pentru ONG-urile care activează în domeniul medical

O iniţiativă legislativă aprobată marţi de Senat prevede rambursarea TVA în cazul ONG-urilor care au achiziţii de materiale de construcţii, echipamente şi consumabile în domeniul medical.

224 afișări
Imaginea articolului Iniţiativă legislativă: TVA rambursat pentru ONG-urile care activează în domeniul medical

Iniţiativa legislativă a fost aprobată marţi de senatori. Este vorba despre susţinerea organizaţiilor non-profit care activează în domeniu medical şi au proiecte de construire, reabilitare, modernizare şi dotare cu echipamente sanitare a unităţilor spitaliceşti. Documentul trebuie să fie aprobat şi de deputaţi.

„Propunerea legislativă care va intra la vot în Camera Deputaţilor în următoarele zile prevede introducerea în Codul fiscal a posibilităţii de rambursare a TVA-ului pe care ONG-urile îl plătesc la efectuarea achiziţiilor de materiale de construcţii, echipamente, consumabile sanitare sau alte forme de sprijin din aceeaşi sferă, iar banii astfel obţinuţi să poată fi investiţi în continuare în proiectele de sprijinire a sectorului medical”, a explicat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Dacă va fi aprobat şi de Camera Deputaţilor, proiectul va fi trimis spre promulgare la Palatul Cotroceni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici