Inscripţii cu mesajele "Spre vila lui Dottore Ponta" şi "Spre vila lui Victor Ponta" la vila Dante. PSD a sesizat Biroul Electoral Municipal - FOTO

PSD a sesizat, duminică, Biroul Electoral Municipal (BEM) în legătură cu faptul că pe trotuarul din zona Vilei Dante scrie "Spre vila lui Dottore Ponta" sau "Spre vila lui Victor Ponta", verificările fiind făcute de Poliţia Sectorului 1.

1506 afișări
Imaginea articolului Inscripţii cu mesajele "Spre vila lui Dottore Ponta" şi "Spre vila lui Victor Ponta" la vila Dante. PSD a sesizat Biroul Electoral Municipal - FOTO

Inscripţii cu mesajele "Spre vila lui Dottore Ponta" şi "Spre vila lui Victor Ponta" la vila Dante. PSD a sesizat Biroul Electoral Municipal (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax foto)

Vila Dante poate fi vizitată, duminică, până la ora 20.00, Guvernul anunţând că organizată Ziua Poţilor Deschise.

Pe strada care duce la Vila Dante, pe care a fost oprită circulaţia auto, sunt inscripţii cu creta pe asfalt, la fiecare câţiva metri, cu textul "Spre vila lui Victor Ponta!" sau "Spre vila lui Dottore Ponta".

În curtea de la intrare, pe gardul dinspre Vila Lac 3, reşedinţă a lui Traian Băsescu, sunt şi bannere cu textele "Spre vila lui Ponta" şi "Dante nu a plagiat!".

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că PSD a sesizat Biroul Electoral Municipal în cazul inscripţiilor de pe trotuarul din zona Vilei Dante.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a confirmat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a fost depusă o sesizare la BEM, de către o formaţiune politică.

"O formaţiune politică a sesizat, duminică, BEM cu privire la faptul că pe o stradă din Sectorul 1, pe trotuar, au fost realizate mai multe inscripţii", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Alexandru Niculae a precizat că BEM a sesizat Poliţia Sectorului 1, care face verificări în acest caz.

"Biroul Electoral Municipal a înaintat sesizarea Poliţiei Sectorului 1, care face în acest moment verificări pentru stabilirea situaţie de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui suspendat, care a venit, duminică dimineaţă, în zona Vilei Dante purtând un tricou alb pe care scria "Absent motivat" şi având un aparat de fotografiat la gât, a fost huiduită de câteva persoane care aşteptau să viziteze vila.

Guvernul a anunţat că duminică este organizată Ziua Poţilor Deschise la Vila Dante din Bucureşti, publicul având acces între orele 10.00 şi 20.00.

"Din dorinţa de a asigura transparenţă, RA-APPS, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminică, 29 iulie 2012, să fie Ziua Porţilor Deschise la vila Dante", se arată într-un comunicat al Executivului.

Campania electorală pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu s-a încheiat sâmbătă dimineaţă la ora 07.00.

Miercuri, premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

Şeful Guvernului a mai afirmat că, deşi Vila Dante aparţinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru că acest imobil are un regim închis şi nici el nu a avut acces până când Crin Antonescu, din postul de preşedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

Ulterior, la RTV, Ponta a afirmat că a aflat de la Serviciul de Protecţie şi Pază că preşedintele Traian Băsescu folosea deja piscina vilei Dante în perioada în care imobilul era în proces de reamenajare şi că preşedintele şi-a ales personal chiar şi parchetul.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că va face o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, considerând că acesta trebuie să răspundă în faţa legii pentru afirmaţiile că ar fi cerut să fie renovată Vila Dante pentru a o folosi după încetarea mandatului. Băsescu a precizat că nu a făcut nici o solicitare legată de Vila Dante nici în timpul Guvernului Boc şi nici în timpul Guvernului Ponta, menţionând că nici Victor Ponta nu a putut prezenta un document scris în acest sens.

Conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o adresă în care susţine că mobilierul de la Vila Dante a fost achiziţionat special pentru o reşedinţă de locuit, nu pentru o vilă de protocol, şi că urma ca, în 2014, să fie adoptată o hotărâre prin care imobilul să fie atribuit "unui fost şef de stat".

Conducerea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat a transmis Guvernului o nouă adresă privind Vila Dante, în care susţine că destinaţia fiecărei camere şi mobilierul necesar au fost stabilite, în perioada aprilie-decembrie 2011, "exclusiv de către constructor şi Administraţia Prezidenţială".

Pe de altă parte, Băsescu, a declarat, joi seară, că a obişnuit să înoate la Vila Dante din momentul în care a fost operat pentru hernie de disc şi până la momentul în care a fost suspendat din funcţie, menţionând că nu a cerut să îi fie atribuită această locuinţă.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta, care aflase despre anchetele privind lucrările de la Vila Dante, a vrut să ştie ce se întâmplă şi l-a sunat, spunându-i că nu poate intra, în acel moment el intervenind la şeful SPP.

În replică, preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a spus, vineri, că SPP nu l-a lăsat pe premierul Victor Ponta să intre în incinta Vilei Dante, aparţinând RA-APPS, deoarece în acel moment în piscina complexului de protocol înota el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici