Întâlnire Băsescu - Boc - Marko - Oprea - Pambuccian, la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a avut, joi dimineaţă, la Cotroceni, o întâlnire cu liderii coaliţiei guvernamentale, pentru a discuta despre situaţia economică şi soluţiile în contextul crizei, între care cea privind majorarea TVA.

27 afișări
Imaginea articolului Întâlnire Băsescu - Boc - Marko - Oprea - Pambuccian, la Cotroceni

Întâlnire Băsescu - Boc - Marko - Oprea - Pambuccian, la Cotroceni (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că la întâlnirea de la Cotroceni au participat premierul Emil Boc, liderul UDMR Marko Bela, liderul grupului parlamentarilor independenţi, Gabriel Oprea, precum şi cel al grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Principala temă de discuţie a fost legată de situaţia economică, respectiv soluţiile pentru ieşirea din criză, au precizat aceleaşi surse. Printre variantele analizate a fost şi cea care vizează majorarea TVA.

Surse politice au mai declarat, pentru MEDIAFAX, că, deocamdată, nu s-au stabilit măsurile care vor fi luate. "O decizie finală urmează să fie luată, cel mai probabil, în week-end", au afirmat aceleaşi surse.

Premierul, guvernatorul BNR şi mai mulţi miniştri s-au întâlnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, pentru discuţii privind negocierile cu FMI.

Surse politice au declarat agenţiei MEDIAFAX, la finalul întâlnirii, că Guvernul caută soluţii, însă cifrele de 20% pentru cota unică de impozitare, respectiv 24% pentru TVA sunt greu de evitat, deja vorbindu-se despre acestea ca "despre o fatalitate".

Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) a decis să îşi amâne plecarea din România şi să continue negocierile cu autorităţile de la Bucureşti pe parcursul acestui week-end, până pe 9 mai, informează FMI.

Premierul şi miniştrii ar urma să aibă, joi, o întâlnire cu experţii FMI, la sediul Guvernului.

Misiunea FMI la Bucureşti a fost programată pentru perioada 27 aprilie - 7 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici