Întâlnire Mona Pivniceru - Viviane Reding, joi, la Bruxelles

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, va fi primită joi, la Bruxelles, de vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, care deţine şi portofoliul pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie.

1008 afișări
Imaginea articolului Întâlnire Mona Pivniceru - Viviane Reding, joi, la Bruxelles

Întâlnire Mona Pivniceru - Viviane Reding, joi, la Bruxelles

Informaţia privind această întâlnire programată pentru joi apare pe agenda săptămânală a oficialului Comisiei Europene.

Potrivit unui articol "Gândul", Pivniceru a ratat ocazia să se întâlnească pe 19 septembrie cu Reding. Purtătoarea de cuvânt a Vivianei Reding a declarat pentru "Gândul" că întâlnirea Reding-Piviniceru, programată pentru miercuri, 19 septembrie, a fost anulată pentru că în "agenda ministrului român a intervenit o schimbare".

Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc în contextul în care Pivniceru a demarat procedura de selecţie a viitorului procuror general şi a procurorului şef al DNA. Întâlnirea urma să aibă loc la Viena, în cadrul Conferinţei Miniştrilor Justiţiei din Consiliului Europei. Ministrul Pivniceru a explicat pentru "Gândul", prin intermediul consilierei sale, că şi-a anulat deplasarea la Viena pentru că de la biroul Vivianei Reding a fost informată că nu era posibilă o discuţie pe larg cu comisarul european.

Cristina Manda, consilieră a ministrului Pivniceru, a explicat că în cadrul conferinţei de la Viena ministrul Justiţiei ar fi avut posibilitatea doar să "dea mâna" cu comisarul Reding în cadrul unei cine informale. Reprezentanta MJ a mai precizat că Pivniceru a fost reţinută la Bucureşti şi de şedinţa de Guvern de miercuri dimineaţă şi de întâlnirea de la CSM de joi.

Pivniceru a declarat, pe 20 septembrie, că Viviane Reding, comisarul european pe Justiţie, nu fixase o întâlnire bilaterală cu ea, existând şansa uneia informale, de prezentare a sa ca ministru al Justiţiei.

"Exista şansă să existe o întâlnire informală, de prezentare a mea ca ministru. Nu s-a statuat asupra unei întâlniri bilaterale, să îmi prezint, spre exemplu, strategia", a spus Pivniceru.

Ministrul a precizat că a cerut o astfel de întâlnire cu comisarul european pe Justiţie, că oficialul european are un calendar aglomerat, dar că s-a pus la dispoziţia acesteia şi că aşteaptă această întrevedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici