Întâlnirea de lucru de la Palatul Cotroceni s-a încheiat. Traian Băsescu va susţine o declaraţie de presă la ora 21.00

Întâlnirea de lucru pe tema pensiilor militare, convocată la Palatul Cotroceni de către preşedintele Traian Băsescu s-a încheiat duminică seară, în jurul orei 19.45.

25 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea de lucru de la Palatul Cotroceni s-a încheiat. Traian Băsescu va susţine o declaraţie de presă la ora 21.00

Întâlnirea de lucru de la Palatul Cotroceni s-a încheiat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

La această oră, premierul Emil Boc a plecat de la Cotroceni.

La întâlnire au participat premierul Emil Boc, ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul de Interne, Traian Igaş şi directorii serviciilor de informaţii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că hotărârea ÎCCJ privind recalcularea pensiilor militare "trebuie respectată".

Guvernul consideră că instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pot continua recalcularea pensiilor, bazându-se pe o serie de interpretări ale deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe această temă.

Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici