INTERVIU - Baconschi: Lucrez în Fundaţia Creştin-Democrată pentru o moţiune populară cuprinzătoare

Teodor Baconschi declară, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că, din ceea ce a citit, moţiunea grupului Macovei-Preda-Voinescu ar fi una "liberal-conservatoare", iar el redactează în cadrul Fundaţiei Creştin-Democrate "capitole de inspiraţie creştin-democrată pentru o moţiune populară cuprinzătoare".

67 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Baconschi: Lucrez în Fundaţia Creştin-Democrată pentru o moţiune populară cuprinzătoare

INTERVIU - Baconschi: Lucrez în Fundaţia Creştin-Democrată pentru o moţiune populară cuprinzătoare (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Referindu-se la declaraţia lui Cristian Preda potrivit căreia premierul Boc nu mai are energie să fie liderul partidului, Baconschi spune că în calitate de ministru îl vede foarte des pe premier, pe care îl găseşte "plin de energie".

Totodată, Baconschi spune că intenţia de a candida pentru un post de prim-vicepreşedinte al partidului este un proiect politic pe care îl menţine, iar scopul său principal este promovarea doctrinei creştin-democrate în PDL.

Prezentăm integral interviul acordat de Teodor Baconschi:

Reporter: Cum comentaţi iniţiativa Macovei-Preda-Voinescu de introducere a unor clauze de disciplină mai riguroase în PDL ?

Teodor Baconschi: Am salutat deja introducerea unor clauze etice mai severe pentru selecţia, promovarea şi sancţionarea membrilor PDL. Am emis şi un comunicat în acest sens. În acest fel, PDL dă dovada că este un partid exigent cu sine, care nu face doar reforma statului, ci şi reforma internă. Confirmă faptul că PDL este în avangarda reformei politice.

Rep.: Ce spuneţi despre eliminarea clauzei de vechime în partid?

T.B.: Este o decizie care va potenţa competiţia internă pentru membrii de valoare ai partidului, intraţi mai recent în PDL. Cred că este un semnal bun dat de partid.

Rep.: Vă alăturaţi unei moţiuni a grupului Macovei-Preda-Voinescu?

T.B.: Din ce am citit, ar fi vorba de o moţiune liberal-conservatoare. După cum ştiţi, eu promovez valorile doctrinei creştin-democrate. Îmi propun să particip la o moţiune populară de largă respiraţie, în care valorile creştin-democrate să fie foarte bine reprezentate.

De altfel, împreună cu prietenii şi colaboratorii mei din Fundaţia Creştin-Democrată, redactăm deja capitole de inspiraţie creştin-democrată pentru o moţiune populară cuprinzătoare.

Rep.: De ce nu vă alăturaţi atunci moţiunii creştin-democrate anunţate de Sorin Frunzăverde?

T.B.: Nu a venit încă momentul înscrierii pe o listă. După cum am mai spus, lucrez însă la un document în care este expusă viziunea mea. Vom vedea ce produc şi ceilalţi colegi, şi sper ca partidul să câştige de pe urma acestei dezbateri.

Tot ce-mi doresc după acest congres este un partid popular, cu o identitate clară de centru-dreapta, în acord cu valorile europene şi cu principiile creştin-democrate, care stau la baza Partidului Popular European.

Rep.: Cristian Preda a afirmat că premierul Boc nu mai are energie să fie liderul partidului. Cum comentaţi?

T.B.: Sunt membru al Cabinetului Boc, şi pot să vă spun că eu îl văd pe premier des şi îl găsesc plin de energie.

Rep.: Vă menţineţi intenţia de a candida pentru un post de prim-vicepreşedinte?

T.B.: Este un proiect politic pe care-l menţin. Scopul meu principal este promovarea doctrinei creştin-democrate în PDL. În această etapă, vreau să mă concentrez asupra vieţii de partid, interacţiunii cu filialele partidului şi asupra redactării elementelor creştin-democrate ale unei moţiuni populare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici