INTERVIU EXCLUSIV - Cezar Preda: PDL să-şi aleagă lidership de campanie, în frunte cu Blaga, fără schimbarea lui Boc

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că pentru a reuşi în alegeri, PDL trebuie să îşi aleagă o echipă care să conducă partidul în campanie, în fruntea căreia să fie Vasile Blaga, acest lucru neimplicând schimbarea actualului preşedinte al PDL.

167 afișări
Imaginea articolului INTERVIU EXCLUSIV - Cezar Preda: PDL să-şi aleagă lidership de campanie, în frunte cu Blaga, fără schimbarea lui Boc

Cezar Preda (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

El a mai spus că nu se poate face un congres în acest moment.

Potrivit lui Preda, pentru ca PDL să meargă în alegeri "la câştig", trebuie să îşi aleagă "un lidership de campanie. "care nu implică schimbarea preşedintelui" şi care să conducă formaţiunea pe următoarele şase luni fără a fi afectat ceea ce a fost ales la Convenţia partidului.

Cezar Preda îl critică, de asemenea, pe Sebastian Lăzăroiu, pentru că a spus despre Sorin Frunzăverde că ar fi "un gunoi".

Prezentăm fragmentul pe această temă din interviul acordat agenţiei MEDIAFAX de către deputatul Cezar Preda, liderul PDL Buzău:

"Cezar Preda: Nu putem face un congres acum, dar avem o şansă pe care nu poate s-o evite, inclusiv cu şedinţe din astea închise. Acest partid, ca să nu meargă la supravieţuire, ci ca să meargă la câştig, trebuie să îşi aleagă un lidership de campanie care nu implică schimbarea preşedintelui. Trebuie să fie un şef de campanie care conduce partidul începând de mâine până în data de 1 decembrie. Acest şef şi această echipă nu are nicio legătură instituţională cu BPN, cu Colegiul Director, CNC sau Convenţia. Colegiul Director dă putere acestui staf de campanie şi acestui om să conducă partidul pe următoarele şase luni fără să afecteze ceea ce democratic noi am ales în mai 2011.

Reporter.: Pe cine vedeţi în această funcţie?

Cezar Preda: Pe Vasile Blaga şi îl văd fără să mă folosesc că am fost în echipă cu el. Eu îl văd ca pe un om care poate să coalizeze şi nu numai pe el. El nu poate singur, lângă el trebuie să vină toţi ăştia care au fost consideraţi greii, trebuie să vină Videanu, trebuie să vină Boagiu, trebuie să vină Negoiţă, trebuie să vină Berceanu, trebuie să vin eu.

Reporter: Dar ce-i opreşte să vină?

Cezar Preda: Preşedintele de partid trebuie să-şi dorească acest lucru. Aţi observat în ultimul timp să fi făcut vreo deschidere? Aţi văzut ce a declarat domnul Lăzăroiu ieri, că Frunzăverde e un gunoi? Că el le-a spus să nu pună pe nimeni pe funcţie? Dar cine este domnul Lăzăroiu? Deci dânsul conduce aripa Boc? Deci dânsul spunea că restul din tabăra lui Blaga inclusiv Blaga sunt nişte gunoaie care nu trebuiau puse pe funcţie? Aripa Blaga, ca să nu ajungem aici, trebuia să aibă 40% din locurile în BPN, aşa a fost regula în PDL pe care aceşti oameni au încălcat-o şi acum suntem unde suntem".

(Interviu de Emma Toader, ema@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici