Intrarea României în zona Schengen ar putea fi amânată din nou. Ciucă, despre anul 2022: Nu pot să garantez

  • Premierul Nicolae Ciucă a declarat că el nu garantează că România va fi admisă în Schengen în 2022.
  • „Pot să îmi propun o astfel de ţintă, nu pot să garantez că se întâmplă pentru că nu depinde doar de noi”.
  • Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat că va trimite scrisori şefilor de stat şi de guvern pentru a afla motivul blocajului politic care menţine România în afara Spaţiului Schengen.
3945 afișări
Imaginea articolului Intrarea României în zona Schengen ar putea fi amânată din nou. Ciucă, despre anul 2022: Nu pot să garantez

Intrarea României în zona Schengen s-ar putea amâna din nou. Ciucă, despre anul 2022: Nu pot să garantez

Integrarea României în spaţiul Schengen rămâne doar un deziderat. Politicienii români nu înţeleg de ce nu suntem acceptaţi nici după zece ani. Premierul Ciucă a declarat că nu garantează că România va fi în Schengen în 2022, întrucât decizia nu depinde de Bucureşti.

„Voi face tot ce este necesar astfel încât România să îşi îndeplinească acest deziderat pentru a intra în Schengen şi vom întreprinde toate măsurile să clarificăm aceste linii pe care România le mai are de îndeplinit pentru a putea beneficia de acest statut”, a spus premierul, întrebat la Europa Liberă de aderarea la spaţiul Schengen.

Întrebat dacă 2022 este o ţintă realizabilă pentru Schengen, Ciucă a răspuns: „Pot să îmi propun o astfel de ţintă, nu pot să garantez că ea se întâmplă pentru că nu depinde doar de noi”.

Guvernele Uniunii Europene au convenit joi ca Croaţia să se alăture zonei  Schengen, după ce Zagrebul a convins Bruxelles-ul că a reuşit să-şi gestioneze eficient graniţele externe ale blocului comunitar.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat luni, 13 decembrie, că va trimite scrisori şefilor de stat şi de guvern pentru a afla motivul blocajului politic care menţine România în afara Spaţiului Schengen, cu toate că ţara noastră „îndeplineşte criteriile tehnice şi obligaţiile asumate” de 10 ani.

„În ciuda faptului că România îndeplineşte criteriile tehnice şi obligaţiile asumate, în ciuda rapoartelor de evaluare pozitive, în ciuda voturilor succesive din Parlamentul European, în ciuda poziţiei Comisiei, dreptul nostru a rămas pe hârtie”, a transmis Rareş Bogdan într-o declaraţie de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici