Întrebat de presă dacă a ieşit din şedinţa coaliţiei trântind uşa, Ungureanu râde fără să răspundă

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, aflat la o conferinţă pe teme economice, nu a dorit să spună jurnaliştilor dacă a plecat trântind uşa la ultima reuniune a coaliţiei, el începând să râdă atunci când i s-a adresat această întrebare şi ieşind din clădirea în care a fost organizată conferinţa.

300 afișări
Imaginea articolului Întrebat de presă dacă a ieşit din şedinţa coaliţiei trântind uşa, Ungureanu râde fără să răspundă

Mihai Răzvan Ungureanu

Înainte să fie întrebat despre problemele din şedinţa de luni a coaliţiei, Ungureanu a atenţionat presa că nu vrea să discute politică.

La insistenţa jurnaliştilor de a clarifica dacă a trântit uşa, premierul a răspuns : "M-aţi văzut pe mine acum trântind uşa?".

După ce jurnaliştii i-au spus că nu se referă la ce s-a întâmplat la conferinţa economică de joi, ci doresc să afle dacă a ieşit din reuniunea de luni a coaliţiei trântind uşa, Ungureanu a râs şi a plecat fără să răspundă.

MEDIAFAX relata, luni, pe surse, că premierul Ungureanu a ieşit supărat din şedinţa coaliţiei şi a cerut miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, aflaţi la discuţii, să părăsească şi ei sala împreună cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare.

"Premierul aproape că a trântit uşa sălii în care avea loc, luni, şedinţa coaliţiei şi a spus că nu răspunde la presiuni. «Nu mai discut în contextul acesta. Faceţi presiuni prea mari», a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut să iasă din sală şi miniştrilor Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi Finanţelor, Bogdan Drăgoi, prezenţi şi ei la discuţii", au relatat pentru MEDIAFAX surse politice.

Acestea susţindeau că premierul a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi condiţionat prezenţa la vot în Parlament pentru susţinerea iniţiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca şeful Guvernului să dispună alocarea de fonduri bugetare către anumite circumscripţii electorale.

Premierul le-a spus acestora că nu trebuie efectuate cheltuieli care nu se justifică şi că solicitările nu pot fi îndeplinite, dar liderii coaliţiei ar fi replicat că "pe vremea fostului Guvern se putea", susţin sursele citate.

În ziua următoare, Sorin Frunzăverde a anunţat că va candida din partea USL, ca membru PNL, la şefia Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Presa a relatat că şi alţi lideri sau reprezentanţi locali ai partidului îşi pregătesc plecarea din formaţiune.

Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că pentru situaţia în care se află acum PDL este responsabilă actuala conducere a partidului, în frunte cu preşedintele Emil Boc, dar că premierul Ungureanu a contribuit la reacţiile din ultimele zile.

În opinia lui Cezar Preda, premierul Mihai Răzvan Ungureanu este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în PDL.

Deputatul PDL susţine că informaţia privind ieşirea premierului din şedinţa de luni a coaliţiei a fost lansată chiar de acesta în spaţiul public, ceea ce a determinat reacţii în partid, mai ales la nivel local.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că, pe măsură ce se apropie alegerile, există presiuni din partea unor primari pentru alocarea unor fonduri pentru finalizarea proiectelor, dar sunt constrângeri bugetare şi ar fi stupid să se cadă pradă tentaţiilor electorale.

Întrebat în legătură cu declaraţiile lui Cezar Preda privind existenţa unor presiuni din partea primarilor pentru alocarea de bani penrtru programele din teritoriu, în contextul faptului că premierul "a trântit uşa" la Guvern, Voinescu a spus că există discuţii şi că el confirmă "existenţa unor presiuni de genul acesta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici