Ioan Ghişe (PNL): Băsescu, care a pus gheara pe justiţie, e speriat ca nu cumva să pună alţii gheara

Senatorul liberal Ioan Ghişe, membru în Comisia juridică, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că scandalul legat de funcţiile din justiţie arată că Traian Băsescu, "care a pus gheara pe justiţie", este speriat acum ca nu cumva să pună alţii "gheara pe justiţie" şi oferă acum un "spectacol".

278 afișări
Imaginea articolului Ioan Ghişe (PNL): Băsescu, care a pus gheara pe justiţie, e speriat ca nu cumva să pună alţii gheara

Ioan Ghişe (Imagine: Andreea Blaaurea/Mediafax Foto)

"DNA-ul oferă aceleaşi spectacole televizate cu care ne-a obişnuit. Îmi aduc aminte că în aprilie 2011, procurorul general, Codruţa Kovesi, transmitea de pe email-ul domniei sale, redactorului-şef de la Evenimentul Zilei, date din rechizitoriul în dosarul Vântu, după care urma la televizor un scandal cu tot felul de acţiuni ale DNA. Acum este la indigo", a precizat Ghişe.

Potrivit liberalului, atât procurorul general cât şi şeful DNA au fost numiţi de preşedintele Băsescu iar Monica Macovei este încântată, de activitatea DNA.

"Ea, ca ministru al Justiţiei, a iniţiat o ordonanţă şi i-a şantajat pe parlamentarii PD să o voteze în Parlament, eram de faţă la Comisia juridică când făcea acest şantaj, că dacă nu i se aprobă ordonanţa îşi dă demisia, ea find la acea vreme preferata preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca procurorii să fie numiţi de ministrul Justiţiei şi nu de CSM, aşa cum scrie în Constituţie, la articolul 134. Noi avem un Parchet General, respectiv DNA, DIICOT, în mâna preşedintelui Băsescu, respectiv Monica Macovei şi numiţii săi, Kovesi şi Morar, iar aceştia ne oferă spectacole televizate în justiţie, înainte ca persoanele respective să fie trimise în judecată", a mai afirmat Ghişe.

Senatorul PNL a mai arătat că, în România, din 2005 nu mai funcţionează prezumţia de nevinovăţie. "Avem spectacole de televizor. Ni se oferă justiţie, versiunea Băsescu- DNA, intermediari Kovesi şi Morar. Nici nu a început judecata şi ei sunt deja în faţa opiniei publice prin acest oprobiu făcut la televiziuni, fiind terminaţi din punct de vedere mediatic", a adăugat liberalul.

Ghişe l-a mai acuzat pe Traian Băsescu că este vinovat de "halul în care a ajuns Parchetul şi procurorii din România". "Faptul că ei fac aşa ceva demonstrează că Băsescu, care a pus gheara pe justiţie, este speriat acum ca nu cumva să pună alţii gheara pe justiţie", a mai declarat senatorul Ioan Ghise.

Senatorul liberal şi-a exprimat speranţa că USL va modifica megea care prevede că ministerul de justiţie numeşte procurii, deşi în Constituţie se prevede clar că CSM-ul numeşte pe procurori, cu excepţia stagiarilor. "Asistăm la modul în care funcţionează procurorii, sub comanda lui Băsescu-Kovesi-Morar, favoriţii doamnei Macovei", a concluzionat Ioan Ghişe.

Procurorii George Bălan, membru CSM, şi Marcel Sâmpetru, cercetaţi de procurorii anticorupţie, au fost suspendaţi din funcţii, miercuri, de către Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, a anunţat preşedintele CSM, Alina Ghica.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a spus că la acest moment este dispusă începerea urmăririi penale în cazul procurorilor Bălan şi Sâmpetru şi că în prezent continuă percheziţiile începute miercuri dimineaţă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici