Ioan Oltean a fost reales lider al PDL Bistriţa-Năsăud

Deputatul Ioan Oltean a fost reales, sâmbătă, preşedinte al PDL Bistriţa-Năsăud, el asigurând fără întrerupere, din 1994, şefia filialei judeţene a PD, la acea vreme, şi ulterior a PDL.

36 afișări
Imaginea articolului Ioan Oltean a fost reales lider al PDL Bistriţa-Năsăud

Ioan Oltean a fost reales lider al PDL Bistriţa-Năsăud (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Deputatul Ioan Oltean a fost reales lider judeţean al PDL cu 390 de voturi "pentru" şi cinci voturi "împotrivă", el fiind singurul candidat.

Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud i-a mai ales în funcţiile de prim-vicepreşedinţi pe Vasile Borş, primarul comunei Maieru, cu 294 voturi "pentru", şi pe Eugen Curtean, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, cu 240 voturi "pentru".

În funcţia de secretar general a fost ales preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, cu 392 voturi "pentru".

La Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud, care s-a desfăşurat sub sloganul "Pro unitate - acţiune, atitudine, înţelegere", au fost convocaţi 400 de delegaţi, din care au fost prezenţi 395.

Din partea conducerii centrale a PDL, au participat preşedintele partidului, Emil Boc, dar şi Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul de Interne, Traian Igaş, ministrul Muncii, Ioan Botiş, vicepreşedintele Senatului Petru Filip, Daniel Buda, George Scripcaru.

Ioan Oltean (57 de ani) este cel mai longeviv parlamentar din Bistriţa-Năsăud. El a intrat în politică în 1990 şi a fost ales deputat în calitate de membru FSN.

Din 1994 a fost ales preşedinte al PD, ulterior PDL Bistriţa-Năsăud, funcţie pe care a deţinut-o neîntrerupt în ultimii 16 ani. Din 2001, este şi vicepreşedinte la nivel naţional al partidului.

În calitate de parlamentar, Ioan Oltean a fost, între 2000 şi 2004, preşedinte al Comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor, din 2004 până în 2007 a îndeplinit funcţia de chestor al Camerei Deputaţilor, iar din 2007 este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici