Ioan Oltean susţine candidatura lui Boc la şefia PDL

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că va susţine moţiunea pe care o va depune actualul preşedinte al partidului, Emil Boc, întrucât crede că acesta este în măsură să promoveze un proiect de modernizare a PDL.

30 afișări
Imaginea articolului Ioan Oltean susţine candidatura lui Boc la şefia PDL

Ioan Oltean susţine candidatura lui Boc la şefia partidului (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Eu îl susţin pe Emil Boc. E pentru prima oară când fac o astfel de declaraţie. Îl susţin pe Emil Boc fără niciun fel de reţinere pentru moţiunea pe care o pregăteşte, crezând că este în măsură să promoveze un proiect de modernizare a partidului", a declarat deputatul Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL a spus că îl anunţase pe Vasile Blaga despre susţinerea sa, dar i-a precizat că face acest lucru în condiţiile în care Emil Boc nu candidează.

"Am fost unul dintre cei care au crezut şi cred că Vasile Blaga poate fi un lider politic incontestabil, dar susţinerea mea pentru el era cu o singură condiţie, aceea de a nu candida Emil Boc. Am spus că sunt alături de Vasile Blaga dacă nu candidează Emil Boc. El şi-a anunţat târziu candidatura. E o greşeală a lui că târziu, foarte târziu a ieşit din tăcere. Dacă ieşea mai devreme, erau evitate discuţii de acest fel", a spus Oltean.

Întrebat ce funcţie crede că i s-ar potrivi lui Vasile Blaga, Oltean a spus că aceea de secretar general al partidului, întrucât este un foarte bun organizator.

"Vasile Blaga are calităţi incontestabile de organizator, e un foarte bun organizator. E funcţia care i se potriveşte ca o mănuşă, iar dacă Emil Boc va câştiga, Vasile Blaga va trebui să fie pe locul lui, acela de organizator al acestui partid. Nu poate lipsi de pe această poziţie", a declarat Oltean.

El a precizat că, în cadrul Comisiei de Organizare a Convenţiei Naţionale a PDL, dar şi împreună cu conducătorii moţiunilor, se va stabili ce pondere are moţiunea câştigătoare în Biroul Permanent Naţional, dar şi moţiunea care pierde.

"Dacă o moţiune câştigă 70 la sută, să fie reprezentată cu 70 la sută în BPN, iar cea care pierde cu 30 la sută, dar sunt chestiuni de detaliu ce vor fi stabilite", a spus el.

Întrebat dacă crede că Vasile Blaga ar putea să renunţe la depunerea unei moţiuni, Oltean a spus că nu crede acest lucru, la fel cum nu crede că va exista a treia moţiune.

Candidaţii pentru funcţia de preşedinte al PDL îşi vor putea depune moţiunile până la data de 12 aprilie, a decis, joi, Comisia pentru organizarea Convenţiei Naţionale, potrivit anunţului făcut de Sulfina Barbu.

Convenţia Naţională a PDL va avea loc în data de 14 mai.

Organizaţia PDL Bucureşti, condusă de Elena Udrea, a decis susţinerea lui Emil Boc la şefia partidului. De altfel, Udrea a semnat încă de duminică seară pentru susţinerea lui Boc. De asemenea, în favoarea lui Emil Boc s-au pronunţat prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi ministrul de Externe, Teodor Baconschi. Între susţinătorii candidaturii lui Emil Boc se mai află liderul PDL Cluj, liderul PDL Sălaj, liderul PDL Mehedinţi, liderul PDL Covasna. De asemenea, conform lui Cezar Preda, şi vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, aflat iniţial între susţinătorii lui Vasile Blaga, ar fi zis că merge cu Emil Boc. Boc mai este susţinut şi de Gheorghe Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici