Iohannis a decorat mai mulţi angajaţi ai SMURD din toată ţară

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat miercuri cu ordinul "Meritul Sanitar" în grad de ofiţer mai mulţi medici şi asistenţi medicali SMURD, din mai multe centre ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din ţară, informează Administraţia Prezidenţială.

847 afișări
Imaginea articolului Iohannis a decorat mai mulţi angajaţi ai SMURD din toată ţară

Iohannis a decorat mai mulţi angajaţi ai SMURD din toată ţară

Printre cei decoraţi se află Cristian-Marius Boeriu, medic UPU-SMURD Târgu Mureş, unul dintre cei care, alături de secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a pus bazele SMURD, la Târgu Mureş, în urmă cu 25 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, distincţia a fost acordată de şeful statului "în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit şi a rezultatelor remarcabile obţinute în executarea misiunilor încredinţate, pentru întreaga carieră dedicată salvării de vieţi omeneşti".

Pe lista celor decoraţi se regăsesc medici SMURD din Timişoara, Bucureşti, Craiova, Cluj Napoca, Sibiu, Oradea, Piatra-Neamţ, Arad, Galaţi şi Braşov.

La sfârşitul lunii septembrie SMURD a împlinit 25 de ani de existenţă. Cu acel prilej, Raed Arafat povestea că SMURD a început la Târgu Mureş, cu "o maşină şi cu nişte nebuni care au acceptat să se implice".

"S-a început cu o maşină cu nişte nebuni - între care şi medicul Cristian Boieriu - care au acceptat să se implice şi au rămas implicaţi până azi şi de la o maşină am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă. Acest lucru nu putea să aibă loc dacă nu îi aveam pe cei care au văzut şi ne-au sprijinit. Acum, ne sprijină foarte multe instituţii şi ministere", a mai declara Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici