Iohannis a depus jerbă la restaurantul unde au murit doi români în atacurile teroriste din Paris

Preşedintele Klaus Iohannis a depus, duminică, o coroană de flori la restaurantul "La Belle Équipe" din Paris, care a fost una dintre ţintele atacurilor teroriste din 13 noiembrie şi unde au murit inclusiv doi cetăţeni români, exprimându-şi speranţa că terorismul şi extremismul vor fi combătute.

570 afișări
Imaginea articolului Iohannis a depus jerbă la restaurantul unde au murit doi români în atacurile teroriste din Paris

Iohannis a depus jerbă la restaurantul unde au murit doi români în atacurile teroriste din Paris (Imagine: Facebook)

Klaus Iohannis a ajuns, duminică, la Paris, unde va participa la cea de-a XXI-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice. În cursul vizitei, preşedintele s-a oprit şi la restaurantul „La Belle Équipe” din Paris, unde a depus o jerbă "în semn de omagiu pentru victimele atacurilor sângeroase din 13 noiembrie".

"Este locul în care oameni nevinovaţi, printre care şi doi cetăţeni români, şi-au pierdut viaţa. Dincolo de durerea şi emoţia care emană din acest loc, sentimentul care domină este cel de revoltă şi speranţă totodată. Revoltă că o mână de fanatici au produs atâta suferinţă, şi speranţă că doar unindu-ne forţele vom combate terorismul şi violenţa extremistă, pentru a ne apăra valorile şi libertăţile greu câştigate", a scris Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Cel puţin 130 de persoane au fost ucise şi alte 350 rănite, într-o serie de atentate comise la 13 noiembrie în mai multe zone din Paris. Terorişti sinucigaşi s-au aruncat în aer în faţa arenei Stade de France din Paris, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, în centrul capitalei Franţei. Circa 85 de persoane au fost ucise numai în sala de concerte Bataclan. Printre cele 130 de victime se numără şi doi cetăţeni români, ucişi de focuri de armă într-un restaurant din Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici