Iohannis a luat act de demisia lui Dragnea de la MDRAP şi o numeşte în funcţie pe Sevil Shhaideh

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care ia act de demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de ministrul al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şeful statului semnând totodată decretul prin care Sevil Shhaideh este numită în această funcţie.

445 afișări
Imaginea articolului Iohannis a luat act de demisia lui Dragnea de la MDRAP şi o numeşte în funcţie pe Sevil Shhaideh

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului. ”Se ia act de demisia domnului Nicolae-Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului”, se precizează în comunicatul de presă.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul pentru numirea unui membru al Guvernului. ”Se numeşte în funcţia de membru al Guvernului doamna Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, se mai precizează în comunicat.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a doamnei Sevil Shhaideh în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va avea loc la ora 17.00, la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii.

Postul de ministrul al Dezvoltării a rămas vacant după ce Liviu Dragnea a demisionat în 15 mai, în ziua în care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta i-a transmis, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis propunerea ca Sevil Shhaideh să fie numită ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Sevil Shhaideh, în vârstă de 50 de ani, a fost director al Direcţiei Sisteme Informatice din Consiliul Judeţean Constanţa în perioada 1993-2007, apoi, până în 2012, a condus Direcţia Proiecte din CJ Constanţa. Aceasta a devenit secretar de stat în MDRAP în 2012, după ce Liviu Dragnea a fost numit ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici