Iohannis a promulgat legea prin care administraţiile locale pot finanţa activităţi sportive

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea modificărilor legii educaţiei fizice şi sportului prin care se permite alocarea unor sume de la bugetul local pentru finanţarea activităţilor sportive.

665 afișări
Imaginea articolului Iohannis a promulgat legea prin care administraţiile locale pot finanţa activităţi sportive

Iohannis a promulgat legea prin care administraţiile locale pot finanţa activităţi sportive

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 13 aprilie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2017 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000”, se arată în comunicatul remis MEDIAFAX de către Administraţia Prezidenţială.

Fostul cadru legislativ prevăzut de Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, era de natură să blocheze raporturile juridice dintre sportivii de performanţă, structurile sportive şi administraţia publică locală. Această situaţie putea conduce la îngheţarea anului competiţional sportiv 2017 - 2018 prin lipsa de finanţare a activităţii sportive de către administraţia publică locală.

Structurile sportive de drept public organizate ca servicii în cadrul administraţiei publice locale nu pot încheia raporturi juridice specifice activităţii sportive cu sportivii de performanţă în condiţiile actuale reglementate de Legea nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, motivat de faptul că actualul cadru legislativ a condus/conduce la confuzii şi interpretări diferite din partea organelor de control şi există riscul real al blocării activităţii sportive de performanţă cu efecte negative imediate atât în plan sportiv, cât şi social.

Astfel, prin aceste modificări, se permite prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale posibilitatea de a se aloca sume din bugetul local, pentru finanţarea activităţii sportive a structurilor sportive care au calitatea de ordonator de credite aflate în subordinea sa, cu respectarea legislaţiei naţionale şi comunitare din domeniul ajutorului de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici