Iohannis a promulgat legea privind conflictul de interese şi incompatibilitatea aleşilor locali

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea de modificare a Legii 161/2003 prin care starea de incompatibilitate a aleşilor locali poate înceta în momentul în care aceştia renunţă la una din funcţiile care determină conflictul de incompatibilitate.

519 afișări
Imaginea articolului Iohannis a promulgat legea privind conflictul de interese şi incompatibilitatea aleşilor locali

Iohannis a promulgat legea privind conflictul de interese şi incompatibilitatea aleşilor locali

Astfel, Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei se modifică şi se completează după cum urmează:

„Art. 77. – Conflictele de interese pentru preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene sau consilierii locali şi judeţeni sunt prevăzute la art. 46 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

După alineatul (1) al articolului 91 se introduce un nou alineat, alin. (11), cu următorul cuprins: «(11) Starea de incompatibilitate durează până la data încetării de drept a mandatului în care alesul local a exercitat o funcţie sau o calitate incompatibilă cu aceasta sau până la data la care a încetat funcţia sau calitatea care a determinat starea de incompatibilitate.»", arată forma legii trimisă pentru promulgare.

Anterior, CCR a admis o sesizare de neconstituţionalitate depusă de preşedintele Klaus Iohannis la legea de modificare a legii privind conflictul de interese şi incompatibilitatea aleşilor locali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici