Iohannis a promulgat legea privind majorarea indemnizaţiei acordate foştilor deţinuţi politici

Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care este majorată indemnizaţia acordată foştilor deţinuţi politici şi categoriilor asimilate, la 700 de lei pentru fiecare an de suferinţe din cauze politice precum şi acordarea unor indemnizaţii copiilor acestora.

4034 afișări
Imaginea articolului Iohannis a promulgat legea privind majorarea indemnizaţiei acordate foştilor deţinuţi politici

Iohannis a promulgat legea privind majorarea indemnizaţiei acordate foştilor deţinuţi politici

Pe 12 iunie, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, legea privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri şi pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice.

Legea iniţiată de PNL prevede majorarea indemnizaţiei acordate foştilor deţinuţi politici şi categoriilor asimilate, la 700 de lei pentru fiecare an de suferinţe din cauze politice, precum şi acordarea unor indemnizaţii copiilor persoanelor care au avut de suferit din motive politice, au fost deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

„Soţia celui decedat în luptele cu organele de represiune comunistă, în răscoale ţărăneşti ori decedat, din categoria celor dispăruţi sau exterminaţi în timpul detenţiei, internaţi abuziv în spitale de psihiatrie, deportaţi, prizonieri sau cărora li s-a stabilit domiciliu obligatoriu, are dreptul la o indemnizaţie lunară de 700 lei neimpozabilă, dacă ulterior nu s-a recăsătorit”, mai prevede actul normativ promulgat de şeful statului.

„Consiliile locale ale municipiilor pe raza cărora funcţionează filiale sau subfiliale ale Asociaţiilor Foştilor Deţinuţi Politici şi/sau ale Deportaţilor, ori sediile centrale ale acestora, pot atribui spaţii corespunzătoare cu scutire de la plata impozitelor, taxelor şi chiriilor pe perioada existenţei acestora”, arată un alt articol al legii promulgate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici