Iohannis a semnat decretele de rechemare a ambasadorilor din ţările unde a făcut noi propuneri

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de rechemare a ambasadorilor din statele pentru care, săptămâna trecută, a făcut noi propuneri de numire, într-un singur caz, al Franţei, decretul de rechemare a ambasadorului Bogdan Mazuru nefiind însoţit de o nouă propunere de numire.

587 afișări
Imaginea articolului Iohannis a semnat decretele de rechemare a ambasadorilor din ţările unde a făcut noi propuneri

Iohannis a semnat decretele de rechemare a ambasadorilor din ţările unde a făcut noi propuneri (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul privind rechemarea lui Ion Jinga din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, a lui Mihnea Ioan Motoc din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, a Mariei Ciobanu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi organizaţiile internaţionale cu sediul în Elveţia.

În plus, Klaus Iohannis a semnat şi decretul privind rechemarea lui Iulian Buga din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite ale Americii, a Danielei Anda Grigore-Gîtman din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Cehă şi a Simonei Mirela Miculescu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite de la New York.

Preşedintele a mai semnat decretul privind rechemarea lui Bogdan Mazuru din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Franceză, în Principatul Andorrei şi în Principatul Monaco şi a Răduţei Dana Matache din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Suediei.

În plus, şeful statului a mai semnat decretul de rechemare a lui Nicolae Manolescu-Apolzan din calitatea de ambasador, delegat permanent al României pe lângă UNESCO şi a Silviei Davidoiu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Austria.

În urmă cu o săptămână, Administraţia Prezidenţială anunţa, tot printr-un comunicat de presă, că în conformitate cu prevederile constituţionale (art. 91 al. 2 din Constituţia României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu Primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe preşedintele Klaus Iohannis a aprobat rechemarea ambasadorilor Mihnea Ioan Motoc, ambasador, Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană, Iulian Buga, ambasador în SUA, Maria Ciobanu, ambasador, Şeful Misiunii României pe lângă Oficiul ONU Geneva, Silvia Davidoiu, ambasador în Republica Austria, Daniela Grigore Gîtman, ambasador în Republica Cehă, Bogdan Mazuru, ambasador în Republica Franceză şi în Principatul Monaco, Ion Jinga, ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Nicolae Manolescu Apolzan, ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO, Răduţa Matache, ambasador în Regatul Suediei, Simona Miculescu, ambasador, Reprezentant permanent la ONU- New York.

Şeful statului a anunţat, atunci, şi mai multe propuneri de numiri: Mihnea Ioan Motoc, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Bogdan Mazuru, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Austria, Emil Hurezeanu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Federală Germania, Luminiţa Teodora Odobescu, ambasador, Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană, Cristian George Maior, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA, Adrian Cosmin Vieriţă, Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU Geneva, Carmen Liliana Podgorean, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Argentina şi Republica Paraguay, Iulian Buga, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Suediei, Mihai Constantin Coman, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Arabiei Saudite, Constantin Mihail Grigorie, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Cehă, Adrian Mihai Cioroianu, ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO, Ion Jinga, ambasador, Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU, Viorel Moşanu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Belarus şi Adrian Davidoiu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Norvegiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici