Iohannis anunţă că va analiza numirea lui Florea şi revocarea lui Lazăr „în lumina” recomandărilor din raportul MCV

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că va analiza "cu mare atenţie" propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA şi cea de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, "în lumina" recomandărilor din raportul MCV prezentat de Comisia Europeană.

1039 afișări
Imaginea articolului Iohannis anunţă că va analiza numirea lui Florea şi revocarea lui Lazăr „în lumina” recomandărilor din raportul MCV

Iohannis anunţă că va analiza numirea lui Florea şi revocarea lui Lazăr „în lumina” recomandărilor din raportul MCV

Întrebat, marţi la Palatul Cotrceni, ce va face cu privire la recomandarea din raportul MCV pentru suspendarea procedurilor de numire, respectiv de revocare de la DNA şi Parchetul General, Klaus Iohannis a răspuns: "Le voi analiza cu marea atenţie şi în lumina acestor recomandări".

Adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, anunţă Comisia Europeană, recomandând suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

Pe 15 octombrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe Facebook, că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef DNA. Ea a primit aviz negativ din partea Secţiei pentru procurori a CSM. Adina Florea a fost propusă la şef la DNA de către Tudorel Toader în data de 6 septembrie.

În ceea ce priveşte procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, aceasta a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Pe de altă parte, Lazăr a contestat în instanţă procedura iniţiată de Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici