Iohannis, APEL către pensionari să stea în casă: E singura cale prin care vă puteţi proteja/ Urmează săptămâni critice

Preşedintele Klaus Iohannis, a spus, luni, într-o declaraţie de presă, că inevitabilul s-a produs şi au apărut primele decese provocate de infecţia cu nouşcoronavirus. Şeful statului i-a îndemnat pe pensionari să stea în casă în această perioadă, aceasta fiind singura cale prin care se pot proteja.

3306 afișări
Imaginea articolului Iohannis, APEL către pensionari să stea în casă: E singura cale prin care vă puteţi proteja/ Urmează săptămâni critice

Iohannis, APEL către pensionari să stea în casă: E singura cale prin care vă puteţi proteja/ Urmează săptămâni critice

„Ţara noastră se confruntă cu situaţia tragică a primelor decese. Sunt cu sufletul alături de familiile îndoliate şi le transmit condoleanţe. (...) Dragi pensionari: nu va expuneţi inutil unui risc uriaş, limitaţi orice deplasare în afară domiciliului. Este singura cale prin care va puteţi proteja şi să îi protejaţi pe alţii. Dragi români, într-o cumplită ironie a sorţii a-i ajută pe ceilalţi înseamnă a sta departe de ei. Oricât de crud şi de paradoxal sună, este adevărat. Menţinerea distanţării sociale este calea care ne va scoate la lumina. Să avem aşadar mare grijă de păriniţii şi bunicii noştri, dar de la distanţă”, a spus Iohannis.

Şeful statului spune că sunt urmează „săptămâni critice care vor pune la grea încercare toate capacităţile statului, dar şi rezistenţa noastră morală şi emoţională”.

„Acum e momentul să fim puternici şi solidari. Solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi, având grijă de sănătatea noastră. Adevărataă forţă a unei naţiuni este capacitatea de a avea grijă unii de alţii, de a nu abandona pe nimeni. Procedând responsabil, respectând regulelile câştigăm timp preţios şi ajutăm sistemul medical. Nu le îngreunăm muncă”, a mai aspus preşedintele României.

În total, cinci oameni au murit din cauza infecţiei cu coronavirus, în România, iar 576 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
coornavirus,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici