A doua dezbatere electorală: Iohannis arată poza cu lideri PSD lângă şeful CJ Argeş. Ponta: CSM e garantul independenţei justiţiei

Klaus Iohannis i-a arătat, miercuri, lui Victor Ponta o fotografie cu lideri PSD lângă fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi a afirmat că "asta se numeşte forţarea justiţiei". În replică, Ponta a spus că CSM e garantul independenţei justiţiei, iar preşedintele are alte atribuţii.

551 afișări
Imaginea articolului A doua dezbatere electorală: Iohannis arată poza cu lideri PSD lângă şeful CJ Argeş. Ponta: CSM e garantul independenţei justiţiei

Iohannis arată poza cu lideri PSD lângă şeful CJ Argeş. Ponta: CSM e garantul independenţei justiţiei (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"Eu vreau să garantez independenţa justiţiei şi statul de drept. Eu cred că folosesc o expresie foarte simplificată, cred că în acest domeniu, trebuie să avem curajul să spunem că nu ne băgăm unde nu ne fierbe oala. Că nu ne băgăm noi în trebuirile justiţiei. Să nu ne băgăm acolo unde nu avem ce căuta", a spus Iohannis.

El a continuat şi a cerut să fie prezentată pe ecran o fotografie cu o imagine de grup, din ianuarie 2011, cu mai mulţi membri PSD, inclusiv Victor Ponta, în jurul lui Constantin Nicolescu, atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

"Este domnul Ponta aici, domnul Năstase, domnul Severin, domnul Hrebenciuc, domnul Pendiuc, doamna Andronescu, domnul Vanghelie, şi mulţi alţi pesedişti, foarte bine cunoscuţi, care atunci au afirmat că este vorba despre persecuţie politică şi în niciun caz nu este bine ca acest domn, care între timp a fost condamnat şi eliminat de acolo, să fie deranjat acolo unde îşi făcea treaba", a precizatIohannis.

El a continuat: "Aceasta nu se numeşte independenţa justiţiei, asta se numeşte forţarea justiţiei".

Victor Ponta a replicat: "Domnul Iohannis zicea că vrea să garanteze independenţa justiţiei, Vă citesc articolul 53 din Constituţia României, unde Consiluul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei. Nu vă mai băgaţi nasul la CSM, că preşedintele are alte atribuţii".

El a spus că se va comporta faţă de justiţie aşa cum s-a comportat ca premier, atunci când a propus-o pe Codruţa Kovesi.

"Dacă credeţi că doamna Kovesi nu este bună la DNA, ajungeţi preşedinte şi poate o schimbaţi", a afirmat Ponta.

Iohannis i-a răspuns: "Şi eu care credeam că e ca urmare a Pactului de coabitare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici