Iohannis: Aştept de la Cabinetul Cioloş guvernare responsabilă şi creştere economică care să se simtă

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, în discursul din Parlament, şi un mesaj către Cabinetul Cioloş, afirmând că aşteaptă de la acesta o "guvernare responsabilă", inclusiv privind banii publici, dar şi creştere economică reală, care să se simtă în buzunarele cetăţenilor, şi nu doar "statistică".

191 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Aştept de la Cabinetul Cioloş guvernare responsabilă şi creştere economică care să se simtă

Iohannis: Aştept de la Cabinetul Cioloş guvernare responsabilă şi creştere economică care să se simtă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Aştept de la noul Cabinet, aşa cum cred că aşteaptă mulţi români, o guvernare responsabilă. Acest Executiv se află în faţa unei importante provocări, dar în acelaşi timp şi unei mari şanse de a arăta că se pot lua decizii şi derula proiecte în funcţie de priorităţi obiective, nu de interese electorale de moment", a afirmat Klaus Iohannis, în discursul susţinut în Parlament, la un an de la preluarea mandatului.

Preşedintele a vorbit şi despre o atitudine responsabilă faţă de banul public, afirmând că "liniile directoare" ale mandatului Guvernului Cioloş trebuie să fie găsirea unor soluţii eficiente la nevoile reale ale societăţii.

"Îmi doresc o creştere economică, despre care să nu vorbim doar în termeni statistici şi de date, ci una care să se reflecte în viaţa de zi cu zi, în nivelul de trai al fiecărui român", a mai spus preşedintele.

Klaus Iohannis a subliniat, în mesajul adresat Parlamentului şi Guvernului, că oamenii aspiră la o viaţă mai bună pentru ei, dar şi pentru copiii lor, astfel încât este datoria factorilor de decizie din România ca politicile în domeniile cheie să aibă aceste idei ca obiective finale.

"Aceasta este sau ar trebui să fie în definitiv finalitatea oricărei politici. O Românie puternică ştie să investească, să creeze valoare adăugată, să atragă bani europeni şi să genereze locuri de muncă", a spus preşedintele.

La discursul susţinut de Klaus Iohannis în plenul reunit al celor două Camere au participat şi premierul Dacian Cioloş şi membri ai Cabinetului său, reprezentanţi ai Corpului diplomatic, precum şi şefii unora dintre instituţiile statului. La şedinţă au fost prezenţi 399 din cei 547 de parlamentari.

Klaus Iohannis împlineşte un an de mandat în 21 decembrie, perioadă în care Parlamentul se va afla deja în vacanţă, astfel încât preşedintele a adresat acest mesaj miercuri, chiar înaintea votului asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2016.

Discursul de miercuri este al patrulea pe care preşedintele îl susţine în faţa Parlamentului, de la depunerea jurământului şi preluarea mandatului. Prima alocuţiune a avut loc în luna februarie, când preşedintele a cerut ca până la finalul sesiunii parlamentare să existe o nouă legislaţie privind alegerile. A doua oară, Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului în luna iunie, prezentând noua Strategie Naţională de Apărare. Al treilea discurs a fost susţinut în faţa parlamentarilor în luna septembrie, când preşedintele a vorbit despre criza refugiaţilor, votul prin corespondenţă, un cod al incompatibilităţilor şi reglementări privind aleşii locali.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în 16 noiembrie 2014, iar în 21 decembrie el a preluat oficial mandatul de la predecesorul său, Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici