Iohannis: Avem cea mai gravă formă de criză, una de încredere. Politica fără popor nu se poate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că, deşi mulţi politicieni au spus recent că în România nu a fost o criză politică, guvernamentală sau parlamentară, realitatea este că ţara trece printr-o "criză de încredere" a cetăţenilor în politicienii pe care i-au ales să îi reprezinte.

231 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Avem cea mai gravă formă de criză, una de încredere. Politica fără popor nu se poate

Iohannis: Avem cea mai gravă formă de criză, una de încredere. Politica fără popor nu se poate

Şeful statului a afirmat că societatea s-a schimbat şi are alte aşteptări decât acum 10 ani sau 25 de ani, de imediat după Revoluţie, iar criza actuală a fost declanşată de "diferenţa prea mare" între realităţi şi aşteptări. Aceasta, deşi, spune Iohannis, mulţi politicieni au negat existenţa unei crize în România.

"Mulţi au vorbit în aceste zile despre criza în care ne aflăm. Mulţi au vorbit despre criză, puţini au definit-o. S-au ţinut cuvântări cu diferite ocazii, şi astăzi, în Parlament. S-a spus că nu am avut o criză guvernamentală, că nu am avut şi nu avem o criză parlamentară, că nu avem nici măcar o criză politică şi atunci se pune întrebarea legitimă: dar ce fel de criză avem? Avem cea mai gravă formă de criză. Avem o criză de încredere. Avem o criză de încredere a cetăţeanului faţă de politicianul pe care l-a ales să-i reprezinte interesele", a spus preşedintele.

Iohannis a subliniat că "încrederea este bunul cel mai valoros în politică", pentru că se câştigă greu şi se pierde foarte uşor.

El a avertizat că liderii partidelor nu trebuie să uite că, fără cetăţeni, nu se poate face politică.

"Protestatarii mi-au spus că sunt nemulţumiţi de clasa politică, vor altă clasă politică. Politicienii mi-au spus că au înţeles aşteptările, că au înţeles solicitările, dar politică fără partide politice, aşa mi-au spus, nu se poate. Este foarte adevărat. Politică fără partide politice nu se poate, dar într-o democraţie nici fără popor nu se poate", a adăugat Klaus Iohannis.

Membrii Guvernului Cioloş au depus, marţi seară, jurământul de învestitură în funcţie, în cadrul ceremoniei care a avut loc la Palatul Cotroceni,.

Guvernul Cioloş a primit marţi după-amiază votul de încredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi "pentru", 115 "împotrivă" şi două voturi anulate.

Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul începând de la data depunerii jurământului, conform prevederilor Constituţiei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici