Iohannis, către absolvenţii Institutului Naţional al Magistraturii: Îmi doresc ca la finele mandatului să avem o Românie fără corupţie

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, marţi, absolvenţilor Institutului Naţional al Magistraturii, că îşi doreşte ca la finalul mandatului cetăţenii să poată spune că trăiesc într-o Românie fără corupţie, precizând că s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte justiţia şi statul de drept.

Iohannis, către absolvenţii Institutului Naţional al Magistraturii: Îmi doresc ca la finele mandatului să avem o Românie fără corupţie (Imagine: Codrin Prisecaru/ Mediafax Foto)

"În anul ce a trecut România a făcut paşi importanţi în materie de justiţie, pe calea consolidării statului de drept, în lupta anti-corupţie şi, mai presus de toate, în obiectivul de a fi o democraţie mai puternică, în serviciul cetăţenilor săi. Activitatea magistraţilor a fost, este şi va fi esenţială în acest sens", a spus şeful statului, la ceremonia de primire a absolvenţilor INM, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Iohannis a mai spus că garantarea independenţei justiţiei şi consolidarea statului de drept sub toate aspectele sale sunt priorităţi ale mandatului său. "Îmi doresc ca la finele acestuia, cetăţenii noştri să poată spune că trăiesc într-o Românie fără corupţie, în care legea este lege pentru toţi, într-o societate care s-a reaşezat pe principiile integrităţii şi corectitudinii. (...) Dumneavoastră reprezentaţi viitorul, nu doar pentru că sunteţi foarte tineri, ci şi pentru că aţi studiat cu tenacitate şi v-aţi angajat pe un drum care presupune a fi în serviciul public şi implică foarte multă răspundere", le-a mai spus şeful statului.

Citeşte şi: Raport MCV: România a continuat progresele, dar trebuie continuate eforturile anticorupţie. Reacţia Guvernului şi a lui Iohannis

Preşedintele a adăugat că oamenii au aşteptări mari de la magistraţi, de la întregul corp al celor care formează autoritatea judecătorească, iar garantarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor în administrarea justiţiei, în limitele şi rigorile legii, este esenţială.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
IOHANNIS ,
JUDECĂTORI ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor