Iohannis către preşedintele Bulgariei: România, dispusă să împărtăşească din experienţa anticorupţie

România este dispusă să împărtăşească din experienţa sa anticorupţie, i-a transmis marţi şeful statului, Klaus Iohannis, preşedintelui ales al Bulgariei, Rumen Radev.

647 afișări
Imaginea articolului Iohannis către preşedintele Bulgariei: România, dispusă să împărtăşească din experienţa anticorupţie

Iohannis către preşedintele Bulgariei: România, dispusă să împărtăşească din experienţa anticorupţie (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Iohannis a avut marţi o convorbire telefonică cu preşedintele ales al Republicii Bulgaria, Rumen Radev, la iniţiativa acestuia, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului i-a transmis noului preşedinte felicitări pentru câştigarea alegerilor şi i-a urat succes în ''îndeplinirea mandatului de înaltă responsabilitate în fruntea statului vecin''.

''Totodată, a menţionat deplina deschidere a României pentru consolidarea şi aprofundarea parteneriatului dintre cele două state, ca membri ai Uniunii Europene şi aliaţi în cadrul NATO, care împărtăşesc valorile europene şi euroatlantice. Preşedintele ales al Republicii Bulgaria a exprimat la rândul său întreaga disponibilitate pentru a stimula, în aceşti parametri, dezvoltarea relaţiilor bilaterale. De asemenea, a acceptat cu plăcere invitaţia de a efectua o vizită în România după preluarea mandatului. Preşedintele României a apreciat interesul manifestat de Preşedintele ales al Republicii Bulgaria pentru modelul românesc de combatere a corupţiei şi a arătat că România este pregătită să împărtăşească experienţa românească în materie'', se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Totodată, Iohannis a transmis sincere condoleanţe, în numele României şi al său personal, pentru familiile victimelor accidentului feroviar tragic petrecut recent în localitatea Hitrino din nord-estul Bulgariei, în urma căruia s-au înregistrat mai multe decese şi câteva zeci de răniţi, precum şi serioase pagube materiale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici