Iohannis: Cei 300-350 de primari plecaţi de la ACL sunt trădători; ei mai fac politică până în 2016

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că cei 300-350 de primari care au părăsit PNL şi PDL prin intermediul OUG 55 privind migraţia politică sunt ”trădători” buni plecaţi şi vor mai face politică până la alegerile din 2016, când vor fi schimbaţi din funcţii şi nu vor mai avea susţinere.

631 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Cei 300-350 de primari plecaţi de la ACL sunt trădători; ei mai fac politică până în 2016

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

”Din 1.500 de primari, cam atâta am avut, cea mai mare parte a hotărât că locul lor este acolo alături de noi în Alianţa Creştin Liberală, respectiv fiecare în PNL sau în PDL (...). Celorlalţi, ce să le spun, oameni slabi, care au cedat la promisiuni, au cedat la presiuni, au cedat la poveşti şi s-au dus. Bine că s-au dus, fiindcă acuma intrăm într-o luptă grea, o luptă foarte grea. Prezidenţialele sunt cele mai grele alegeri şi este bine pentru noi că ne-am curăţit înainte de acest prim tur de scrutin. Daţi-vă seama că aceşti 300 sau 350 de primari, câţi or fi fost, ar fi rămas la noi. Fiecare dintre ei un potenţial trădător, şi atunci este posibil să se fi creat o problemă în timpul alegerilor”, a declarat Iohannis, la Realitatea Tv.

El a menţionat că primarii care au plecat din PNL şi PDL sunt ”buni duşi”, dar nu vor rămâne pentru mult timp în acele funcţii.

”Ei nu or să aibă multă politică în faţă. În 2016 sunt alegeri locale, sunt alegeri parlamentare. La alegeri locale credeţi că PSD îi va pune tot pe aceşti trădători să candideze? Tot pe oamenii lor îi vor pune să candideze şi vor câştiga ei acolo şi aceşti trădători vor fi scoşi din politică (...). Dacă ei au crezut că pot sta pe două scaune, ei, practica le va arăta că nu se poate”, a mai afirmat liderul PNL.

Iohannis a precizat că inclusiv în situaţia în care ar câştiga alegerile prezidenţiale PNL nu va avea nevoie de cei care au trădat partidul.

”Odată plecaţi, sunt buni plecaţi. La revedere”, a mai spus preşedintele PNL.

El a mai spus că va propune schimbarea legislaţiei electorale pentru alegerea parlamentarilor astfel încât numărul acestora să fie ”considerabil mai mic”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici