Iohannis cere pregătiri pentru şefia Consiliului UE din 2019: Trebuie să fim la înălţimea momentului

România va prelua pentru prima dată, în al doilea semestru al anului 2019, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar ţara noastră trebuie să fie la "înălţimea acestui moment", a afirmat, joi, Klaus Iohannis, cerând autorităţilor, dar şi diplomaţilor, să înceapă deja pregătirile în acest sens.

474 afișări
Imaginea articolului Iohannis cere pregătiri pentru şefia Consiliului UE din 2019: Trebuie să fim la înălţimea momentului

Klaus Iohannis (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Va fi prima acţiune internaţională majoră pe care ţara noastră o va desfăşura după celebrarea centenarului Marii Uniri, în 2018. Nu există altă opţiune decât să fim la înălţimea acestui moment, cu temele făcute, şi să ştim ce vrem. Va fi o responsabilitate deosebită şi un exerciţiu complex, a cărui pregătire trebuie deja demarată", le-a spus Iohannis ambasadorilor români, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei.

Mai mult, preşedintele vrea ca autorităţile să gândească încă de pe acum priorităţile la nivelul Uniunii Europene pe care România le va urmări în timpul exercitării mandatului său.

"Este, în acelaşi timp, foarte necesară consultarea îndeaproape în acest proces cu celelalte state membre, şi mai ales cu Austria şi Finlanda, care ne vor preceda, respectiv succeda în exercitarea preşedinţiei. Ambasadelor noastre în capitalele comunitare le revine un rol deosebit în această privinţă", a mai spus Iohannis.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis i-a primit la Palatul Cotroceni pe şefii misiunilor diplomatice ale României în străinătate, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici