Iohannis cere reexaminarea legii prin care angajatorii pot suspenda contractele de muncă pe timpul stării de urgenţă

  • Klaus Iohannis cere reexaminarea legii prin care angajatorii pot suspenda contactele de muncă pe durata stării de urgenţă
  • Legea se întoarce, astfel, în Parlament
  • Iohannis: Legea creează probleme şi induce confuzie
3431 afișări
Imaginea articolului Iohannis cere reexaminarea legii prin care angajatorii pot suspenda contractele de muncă pe timpul stării de urgenţă

Iohannis cere reexaminarea legii prin care angajatorii pot suspenda contractele de muncă pe timpul stării de urgenţă

Klaus Iohannis trimite înapoi Parlamentului, pentru reexaminare, legea de modificare a Codului Muncii, prin care angajatorii pot suspenda contractele de muncă pe durata stării de urgenţă. Şeful statului afirmă că măsurile legislative aduse conduc la probleme în aplicare şi induc confuzie.

Măsurile instituite prin art. I pct. 2 din legea supusă reexaminării şi care propune introducerea unui nou articol, art. 531 în Codul muncii reprezintă, în realitate, o reluare ad litteram  a soluţiilor legislative cuprinse în art. XI-XIII din OUG nr. 30/2020, modificată şi completată prin OUG nr. 32/2020 - norme concepute a oferi soluţii şi a produce efecte strict în contextul stării de urgenţă instituită prin Decretul nr. 195/2020 şi prelungită prin Decretul nr. 240/2020.

Acest aspect conduce la existenţa unui paralelism legislativ, susceptibil, la rândul său, de a crea confuzie în rândul destinatarilor normelor, ceea ce contravine şi art. 1 alin. (5) din Constituţie, în dimensiunea sa referitoare la calitatea legii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici