Iohannis, critici la adresa contestatarilor vaccinurilor: „Indirect responsabili de suferinţa semenilor”

  • Klaus Iohannis susţine că cei care contestă vaccinurile „sunt indirect responsabili de suferinţa semenilor”.
  • Preşedintele menţionează, ca măsură pentru oprirea valului 4 agresiv, certificatul verde sau orice măsură ce poate reduce interacţiunea umană.
1042 afișări
Imaginea articolului Iohannis, critici la adresa contestatarilor vaccinurilor: „Indirect responsabili de suferinţa semenilor”

Iohannis, critici la adresa contestatarilor vaccinurilor: „Indirect responsabili de suferinţa semenilor”

„Vaccinarea este singura soluţie care vedem că funcţionează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populaţiei în proporţie covârşitoare. Este în acelaşi timp şi argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranţă vaccinurile, sunt indirect responsabili şi vinovaţi de suferinţa semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare. Vaccinurile anti COVID sunt sigure şi eficiente, la fel cum şi formele severe şi decesele cauzate de această boală sunt reale şi dramatice”, a declarat marţi şeful statului.

Acesta a precizat că teoriile fake news şi conspiraţiile fac extrem de mult rău celor încurajaţi să refuze tocmai soluţia care le-ar putea salva viaţa.

„Vaccinaţi-vă, purtaţi mască, evitaţi aglomeraţiile, păstraţi distanţa socială cât mai mult timp posibil! Suntem în al doisprezecelea ceas, să ne protejăm şi să salvăm vieţile celor apropiaţi”, a mai spus Klaus Iohannis.

„În acelaşi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă şi este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate”, a adăugat şeful statului.

CITESTE ŞI: VIDEO Iohannis a convocat o şedinţă pentru instituirea unor măsuri clare

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici