Video Iohannis: Cum se trezeşte un politician, care mai este şi infractor, să ameninţe magistraţi după un miting mediocru?/ În România nu există stat paralel. Este o invenţie a pesediştilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, referindu-se la liderul PSD Liviu Dragnea că este inadmisibil ca un "infractor" să apară la televizor şi să ameninţe magistraţii, după ce a organizat un miting "mediocru" anti-justiţie.

3496 afișări

"Pe bună dreptate s-au revolvat magistraţii. Adică cum se trezeşte un politician, care mai este şi infractor, să se ducă la televizor să ameninţe acolo magistraţii, după ce a convocat un miting mediocru anti-justiţie? Este inadmisibil. De asta am spus că nu putem să lăsăm statul să intre într-o situaţie de incertitudine, să intrăm în derive şi să ne trezim că în loc să consolidăm democraţia românească, o ia aşa, de dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât e sănătos, renunţăm la valori democratice", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, întrebat despre cererea depusă de "Forumul Judecătorilor din România" în care aceştia au cerut CSM apărarea independenţei justiţiei.

Asociaţia "Forumul Judecătorilor din România" a transmis luni o cerere către Consiliulul Superior al Magistraturii (CSM) în care îi cere instituţiei să ia măsuri pentru a apăra independenţa sistemului judiciar faţă de atacurile recente ale liderilor coaliţiei PSD-ALDE, în discursurile acestora de la mitingul organizat, sâmbătă 9 iunie, în Piaţa Victoriei.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, referitor la cererea depusă de "Forumul Judecătorilor din România" la CSM, că asociaţia nu are statut legal, fiind doar o platformă, un simplu blog.

Iohannis: În România nu există stat paralel. Este o invenţie a pesediştilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu există stat paralel, el fiind o invenţie prin care PSD vrea să-şi valideze demersuri "discutabile". Precizarea şefului statului vine în contextul în care Liviu Dragnea a susţinut că statul paralel a fost parţial finanţat de partenerii străini.

Întrebat dacă este îngrijorat de declaraţia liderului PSD, Liviu Dragnea, care a spus că statul paralel din România a fost finanţat şi de partenerii noştri externi, şi dacă această afirmaţie are vreun efect asupra parteneriatelor strategice ale României, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: "Declaraţia este foarte proastă şi contraproductivă. Eu m-am mai referit la aceste chestiuni. În România nu există niciun stat paralel. Este o invenţie a Pesediştilor prin care vor să-şi motiveze demersurile anti-justiţie şi anti-servicii. Atât de simplu este! În România există un singur stat şi pe acest stat îl reprezint eu. Deci povestea cu statul paralel este o invenţie, nu ştiu dacă a pesediştilor sau a consultanţilor pesediştilor, dar pot să-i asigur pe români că în România nu există niciun stat paralel, şi restul sunt poveşti, poveşti prin care PSD încearcă să-şi valideze anumite demersuri destul de discutabile".

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus, duminică seară la Antena 3, că statul paralel ar fi fost finanţat şi de partenerii strategici ai României, Uniunea Europeană şi NATO şi că prin mitingul de sâmbătă organizat de partid în Piaţa Victoriei s-a încercat transmiterea unui mesaj şi către oamenii de afaceri.

"Am vrut să arătăm şi partenerilor noştri străini, pentru că după Revoluţie, toţi partenerii noştri, NATO, UE, ne-au spus şi ne-au promis că o să ne înveţe democraţia, pentru că noi nu o ştiam. (...) Venind din comunism, noi trebuia să învăţăm democraţia de la dumnealor. Eu zic ar trebui să îşi asume toţi partenerii străini această responsabilitate: că au încurajat, ba chiar parţial au şi finanţat acest stat paralel şi acest sistem odios. Chiar l-au susţinut public, în mai multe rânduri şi ar trebui să-şi asume asta, pentru că nu asta e democraţia la ei acasă. La ei acasă nu-s protocoale secrete, la ei acasă nu se face justiţie la televizor, nu se fac arestări pentru spectacol", a declarat Liviu Dragnea duminică seară la Antena 3.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici