Iohannis decorează personalităţi şi instituţii de cultură de Ziua Culturii Naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de decorare a unor personalităţi şi instituţii de cultură cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

256 afișări
Imaginea articolului Iohannis decorează personalităţi şi instituţii de cultură de Ziua Culturii Naţionale

Iohannis decorează personalităţi şi instituţii de cultură de Ziua Culturii Naţionale

Cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat o serie de decrete de decorare a unor personalităţi şi instituţii de cultură.

Astfel, în semn de apreciere pentru profesionalismul şi dăruirea cu care s-au pus, timp de generaţii, în slujba artei şi a publicului, cât şi pentru contribuţia adusă la afirmarea pe plan intern şi internaţional a valorilor culturii româneşti, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, Teatrului Naţional „Radu Stanca”, Sibiu, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara şi Teatrului Naţional „Târgu Mureş” – Compania Liviu Rebreanu, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria E – „Patrimoniul cultural naţional”, Muzeului Naţional Peleş şi Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria F – „Promovarea culturii”, Filarmonicii „Moldova” Iaşi.

De asemenea, în semn de apreciere pentru excelenţa de care au dat dovadă în întreaga lor activitate închinată artei, contribuind la promovarea acesteia în rândul publicului larg, atât din ţară, cât şi de peste hotare, Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzica”, Axiei Ioana Cora Marinescu, pianistă, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria C – „Artele plastice”, lui Manu Puiu, artist plastic, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”, Irinei-Margareta Nistor, critic de film, prezentator de televiziune, şi Floricăi Zaharia, doctor în arte vizuale, fondator al Muzeului Textilelor (comuna Băiţa, judeţul Hunedoara).

Totodată, în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante de care au dat dovadă în activitatea de promovare a valorilor şi personalităţilor culturii naţionale, atât în ţară, cât şi peste hotare, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler Eugeniei Vodă, critic de film şi realizator de televiziune, şi domnului Prunner Iosif Ion, dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu”.

În semn de înaltă apreciere pentru deosebita activitate de promovare în societate, pe plan naţional şi internaţional, a valorilor şi personalităţilor culturii, pentru susţinerea prin intermediul produselor filatelice a valorilor democraţiei, şi pentru sprijinul specific dat creaţiei, inovaţiei şi tehnologiei în artele vizuale şi decorative, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer Cristinei Popescu, director general al „Romfilatelia”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici