Iohannis: Democraţia şi statul de drept trebuie să fie consolidate cu o justiţie independentă/ Voi face tot ce ţine de mine pentru ca aceste valori să nu fie afectate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că democraţia, statul de drept în România trebuie consolidate cu o justiţie independentă şi eficientă astfel încât politica externă a ţării noastre să fie performantă, mai ales în contextul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE.

400 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Democraţia şi statul de drept trebuie să fie consolidate cu o justiţie independentă/ Voi face tot ce ţine de mine pentru ca aceste valori să nu fie afectate

Iohannis: Democraţia şi statul de drept trebuie să fie consolidate cu o justiţie independentă

„Vă spuneam la întâlnirea noastră de anul trecut că pentru ca politica externă şi europeană a României să fie performantă, statul român trebuie să rămână unul în care democraţia liberală şi statul de drept sunt deplin consolidate, cu o justiţie independentă şi eficientă.

Aceste considerente rămân valabile acum, când deţinem Preşedinţia Consiliului Uniunii, mai mult ca niciodată. Vă asigur că voi face tot ceea ce ţine de mine, ca preşedinte, pentru ca aceste valori să nu fie afectate!”, a afirmat Klaus Iohannis, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti de la Palatul Cotroceni.

Acesta a adăugat că, deşi scena politicii autohtone este una dinamică, toţi factorii de deciziei a României vor acţiona unitar pentru ca mandatul la Preşedinţia Consiliului UE să decurgă bine.

„În egală măsură, vă asigur că indiferent de scena foarte dinamică a politicii interne româneşti, pe care o cunoaşteţi foarte bine, în ceea ce priveşte afacerile europene toţi factorii de decizie ai României vor acţiona unitar şi cât mai eficient, astfel încât Preşedinţia Consiliului Uniunii să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Dar exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene nu presupune că celelalte constante şi priorităţi strategice ale României vor intra pentru 6 luni pe un plan secundar”, a completat şeful statului.

În concluzie, preşedintele Iohannis a spus că strategia şi obiectivele politicii externe a ţării noastre nu se vor schimba.

„Triada conceptuală strategică a politicii externe a României se va menţine neatinsă: dincolo de obiectivul creşterii rolului României în cadrul Uniunii Europene, care va fi - sper - maximizat de exercitarea Preşedinţiei, păstrăm obiectivul central al consolidării şi extinderii Parteneriatului Strategic cu Statele Unite şi pe cel al creşterii rolului şi susţinerii României în cadrul şi pentru Alianţa Nord-Atlantică”, a conchis Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit la Cotroceni pe şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, această întâlnire având loc la începutul fiecărui an.

România deţine de la începutul lunii ianuarie, pentru o perioadă de şase luni, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici