Iohannis despre situaţia COVID-19: Suntem pe platou. Totuşi, mulţi români ajung în stare gravă în spitale

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, duminică, faptul că România se află „pe un platou” în privinţa infectărilor cu SARS-CoV-2, media îmbolnăvirilor zilnice nefiind crescută de două săptămâni, însă prea mulţi români ajung la spital în stare gravă.

428 afișări
Imaginea articolului Iohannis despre situaţia COVID-19: Suntem pe platou. Totuşi, mulţi români ajung în stare gravă în spitale

Iohanns depre situaţia COVID-19: Suntem pe platou. Totuşi, mulţi români ajung în stare gravă în spitale

Iohannis a declarat, după ce a verificat Call Center-ul de la Arena Naţională, că România este pe platou în privinţa infectărilor, cea ce însemnă că măsurile de restricţie luate de Guvern dau rezultate.

„Putem să observăm în ultimele zile – cum am mai spus, dar acum devine din ce în ce mai evident – că măsurile de restricţie care au fost luate de Guvern şi de autorităţi încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puţin două săptămâni, deci suntem pe un platou. Însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuşi, prea mulţi români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale”, a spus Iohannis.

Acesta a îndemnat populaţia să fie solidară cu medicii şi voluntarii care „fac minuni”.

„Medicii noştri, personalul medical, fac minuni, dar haideţi să fim solidari! Haideţi să fim cu toţii solidari cu sutele şi miile de voluntari care lucrează, cu miile de medici, personal medical, care lucrează enorm – enorm - pentru a trece România peste această pandemie. Cred că suntem chiar obligaţi să fim solidari cu ei şi să respectăm normele care sunt impuse, fiindcă, în acest fel, reuşim realmente să salvăm vieţi şi vom reuşi, dacă respectăm aceste măsuri, să avem sărbători fără restricţii suplimentare”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici