Iohannis, despre comisarul european: Ursula von der Leyen este foarte îngrijorată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că s-a întâlnit cu preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, afirmând că este „foarte îngrijorată” de situaţia comisarului din partea României. „Îşi doreşte foarte mult să desemnăm o doamnă la Transporturi”, a mai spus el.

702 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre comisarul european: Ursula von der Leyen este foarte îngrijorată

Iohannis, despre comisarul european: Ursula von der Leyen este foarte îngrijorată

„Ne-am întâlnit, am discutat despre desemnarea comisarului. Doamna preşedinte-desemnat von der Leyen este foarte îngrijorată pentru situaţia care s-a creat. Avem un guvern interimar care nu va nominaliza un comisar. Comisia se grăbeşte, chit că acum avem o amânare de o lună - nu din cauza României, dar situaţia e una complicată şi sper să găsim soluţii”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că ar fi ”total nepotrivit şi ar fi o eroare gravă” să se oprească întregul demers din cauza României.

„Când revin în ţară o să încep câteva discuţii să căutăm o soluţie. (...) Este clar că avem nevoie de o persoană integră, de o persoană care are cunoştiinţele necesare pentru a umple poziţia de comisar european, o persoană care ar reprezenta într-un fel şi România în Comisie, într-un sens pozitiv. Noi avem oameni competenţi, avem profesionişti. Haideţi să-i selectăm şi să-i trimitem la Bruxelles

Şeful statului a afirmat că preşedintele ales al CE ţine la principiul echilibrului de gen.

„Doamna preşedinte von der Leyen a subliniat şi la discuţia de ieri că-şi doreşte foarte mult ca România să desemneze o doamnă pentru poziţia de comisar pe Transporturi. Nu am intrat în discuţii pe nume. Nu am discutat despre un deadline, dar rugămintea a fost să accelerăm procedura”, a conchis Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici