Iohannis despre înscrierea de noi membri la PNL: Astfel de schimbări de opţiune sunt acceptabile

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, susţine că partidul "nu a dus o politică de racolare", dar că este o formaţiune "deschisă" şi, dacă sunt membri PDL care "se regăsesc mai bine" în proiectele liberale, "astfel de schimbări de opţiune sunt acceptabile".

145 afișări
Imaginea articolului Iohannis despre înscrierea de noi membri la PNL: Astfel de schimbări de opţiune sunt acceptabile

Klaus Iohannis (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă PNL va racola noi membri PDL, având în vedere că liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, la ultima vizită la Sibiu, că se aşteaptă la noi plecări din partid.

"PNL nu a făcut racolări, dar este partidul de centru-dreapta cel mai important din România şi dorinţa noastră, declarată la Congres, este să devină partidul dreptei, iar atunci când politicieni de dreapta se regăsesc mai bine în proiectele PNL decât în proiectele altor partide, care se autodefinesc tot ce centru-dreapta, astfel de schimbări de opţiune, de apartenenţă sunt acceptabile. PNL este un partid deschis, nu este un partid închis", a răspuns Iohannis.

Acesta a adăugat că el personal nu a fost "racolat", ci "invitat" să se alăture PNL, iar "Mihai Stănişoară nu a fost racolat, ci primit".

"Este o diferenţă semnificativă. Dacă în continuare vor veni sau nu vor veni (alţi membri PDL - n.r), vom vedea, iar în măsura în care îşi vor exprima opţiunea, conducerea partidului va lua o decizie în acest sens", a spus Iohannis.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, la Braşov, că partidul nu se va rupe, "chiar dacă vor exista şi unele plecări".

Europarlamentarul Cristian Preda declara, sâmbătă seară, la Suceava, că există riscul unei rupturi a partidului, dacă la Convenţia Naţională din 23 martie competiţia nu va fi corectă sau dacă învingătorul promite excluderi din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici