Iohannis, despre planul PSD de a modifica prin OUG codurile penale: Pur şi simplu nu se poate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că planul PSD de a modifica prin OUG codurile penale nu este posibil, deoarece ”există practica CCR care a declarat astfel de încercări pur şi simplu neconstituţionale”.

801 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre planul PSD de a modifica prin OUG codurile penale: Pur şi simplu nu se poate

Iohannis, despre planul PSD de a modifica prin OUG codurile penale: Pur şi simplu nu se poate

”Asta pur şi simplu nu se poate. S-a mai încercat. Există practica CCR care a declarat astfel de încercări pur şi simplu neconstituţionale. Guvernul nu poate legifera prin ordonanţă pe o speţă care este în procedură uzuală în Parlament. E foarte simplă explicaţia. Deci nu se poate”, a declarat Klaus Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că s-a discutat, în şedinţa PSD, oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a explicat atunci că reprezentanţii Ministerului Justiţiei vor lua, din Codurile Penale, ceea ce este constituţional şi vor transpune într-o ordonanţă de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici