Iohannis, despre prezenţa militară NATO în România: ne aşteptăm să crească în lunile următoare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că se aşteaptă ca în următoarele luni să crească numărul forţelor NATO din România şi că Marea Neagră ar putea fi desemnată zonă de interes. Decizia va fi luată de liderii organizaţiei reuniţi la Madrid în cadrul unui summit istoric.

221 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre prezenţa militară NATO în România: ne aşteptăm să crească în lunile următoare

Iohannnis, despre prezenţa militară NATO în România: ne aşteptăm să crească în lunile următoare

Aliaţii NATO ar putea declara Rusia drept principala ameninţare la adresa organizaţiei. De asemenea, Marea Neagră va fi zonă de interes strategic, ceea ce înseamnă că vor fi mai mulţi militari NATO în România

„Ne aşteptăm în lunile următoare să crească (numărul militarilor n.r.). Nu se va întâmpla de pe o zi pe altă, durează luni, chiar ani... Pentru noi important este să avem decizia şi să avem trupe care colaborează foarte bine... Este important pentru România şi pentru aliaţi”, a spus Klaus Iohannis.

NATO va creşte foarte mult numărul forţelor aflate în stare de alertă maximă ca urmare a războiului din Ucraina. Numărul trupelor va creşte de la 40.000 la peste 300.000, au anunţat liderii organizaţiei militare.

De asemenea, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat că aliaţii vor suplimenta numărul de trupe din ţările NATO aflate în apropiere de Rusia.

Deciziile vor fi stabilite în cadrul summit istoric al alianţei NATO, care se desfăşoară la Madrid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici