Iohannis, despre relocarea trupelor americane: E nevoie de mai mulţi soldaţi în zona Mării Negre

  • Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că soldaţii americani sunt întotdeauna bineveniţi în România şi că a atras atenţia că este nevoie de mai mulţi soldaţi în zona Mării Negre
  • Iohannis a făcut aceste declaraţii în contextul în care UA a anunţat că va retrage aproape 12.000 de militari din Germania.
861 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre relocarea trupelor americane: E nevoie de mai mulţi soldaţi în zona Mării Negre

Iohannis, despre relocarea trupelor americane: E nevoie de mai mulţi soldaţi în zona Mării Negre

„Am urmărit cu mare interes declaraţiile despre mişcările de trupe americane şi am constatat că este vorba de o mişcare globală, o mişcare care vine să întărească postura NATO, lucru care pentru noi este foarte important, o mişcare care vine să sprijine aliaţii de pe flancul de estic. Am aflat de intenţia de a muta, prin rotaţie sau prin alte proceduri, o parte din aceaste efective şi în zona Mării Negre. În continuare aceste chestiuni vor fi discutate în formate NATO, vor fi discutate între militari”, a declarat Klau Iohannis.

El a spus că România cere de câţiva ani suplimentarea numărului de soldaţi din zona Mării Negre.

„România a atras atenţia de ani de zile, eu am atras atenţia, că este nevoie de mai mulţi militari în zona Mării Negre. Am atras atenţia că este nevoie de o atenţie sporită pe zona Mării Negre. Dacă acum se întâmplă acest lucru suntem foarte mulţumiţi, iar în ce priveşte soldaţii americani sunt tot timpul foarte bineveniţi în România”, a mai spus şeful statului.

Statele Unite vor retrage 11.900 de militari din Germania, iar sediul Comandamentului SUA din Europa (EUCOM) va fi mutat în Belgia, a anunţat miercuri după-amiază Mark Esper, secretarul american al Apărării, potrivit publicaţiei Der Spiegel.

Acesta a precizat că 6.400 dintre aceştia vor reveni în Statele Unite, iar restul vor fi mutaţi în alte ţări membre NATO - Italia, Belgia, Polonia şi ţările baltice. În Germania vor rămâne 24.000 de militari americani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici