Iohannis, despre sărbătorile de Paşti: Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică

Preşedintele Klaus Iohannis spune că îşi doreşte ca pandemia de Covid să fie gestionată astfel încât, în perioada sărbătorilor pascale, românii să poată merge la biserică, dar să se poată întâlni şi cu familia.

411 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre sărbătorile de Paşti: Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică

Iohannis, despre sărbătorile de Paşti: Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică

„Anul acesta sărbătorile sunt la o distanţă mare (Paştele catolic faţă de cel ortodox - n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbătorii catolicii, reformaţii, iar la începutul lunii mai vor sărbători creştinii ortodocşi. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în aşa fel încât lumea să poată să meargă şi la biserica, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, afirmă, miercuri, Klaus Iohannis.

El spune că participarea la slujbele de Paşte şi petrecerea sărbătorilor în cadru familiar sunt posibile.

„Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paşte, oamenii vor să meargă la biserica şi trebuie să găsim calea ca să poată merge la biserică”, conchide şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici