Iohannis, despre vizita lui Tillerson şi achiziţia de rachete Patriot: Nu ştiu dacă există legătură

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Ploieşti, că lipsa de cvorum din Comisia de Apărare în care s-a discutat despre proiectul de lege privind achiziţia rachetelor Patriot a fost ”o abordare nepotrivită”, dar se bucură că situaţia a fost corectată, transmite corespondentul Mediafax.

598 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre vizita lui Tillerson şi achiziţia de rachete Patriot: Nu ştiu dacă există legătură

Iohannis, despre vizita lui Tillerson şi achiziţia de rachete Patriot: Nu ştiu dacă există legătură

Întrebat, miercuri, la Ploieşti, dacă există o legătură între faptul că proiectul privind achiziţia de rachete Patriot a trecut abia după vizita secretarului de stat Rex Tillerson, Klaus Iohannis a declarat că nu ştie dacă există o legătură între cele două evenimente, dar că a fost ”neplăcut surprins” de lipsa de cvorum din Comisie.

”Nu ştiu dacă există o legătură între cele două evenimente, dar pot să vă spun că am fost foarte neplăcut surprins când într-o comisie a Parlamentului trebuia discutată o problemă vitală pentru securitatea naţională şi un anumit grup de parlamentari pur şi simplu a considerat că nu este cazul să meargă acolo. O abordare, totuşi, nepotrivită şi cred că şi-au dat seama şi domniile lor că a fost nepotrivită. Au corectat-o între timp, a trecut prin ambele Camere şi imediat ce va ajunge la mine această lege o să fie promulgată şi o să mergem mai departe”, a spus Klaus Iohannis.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, cu 279 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, proiectul de lege prin care Armata va achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot cu echipamentele necesare.

Membrii Guvernului Tudose au aprobat, în şedinţa din 8 noiembrie, proiectul de lege prin care Armata va achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot cu echipamentele necesare, valoarea contractului fiind de 3,9 miliarde de dolari, fără TVA.

Primul sistem va fi cumpărat până la sfârşitul acestui an, fiind deja primită scrisoarea de acceptare de la partea americană, valoarea acestui fiind de 764.780.000 dolari fără TVA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici