Iohannis, discuţie cu preşedinta Ungariei: Proiectele de interes să nu fie discriminatorii

Preşedintele României a pledat pentru ca proiectele de interes să nu fie discriminatorii pe baza etniei, să nu se limiteze la anumite părţi din teritoriul României şi să fie conforme legislaţiei române sau celei europene - asta a discutat Klaus Iohannis cu preşedinta Ungariei, Katalin Novák.

4446 afișări
Imaginea articolului Iohannis, discuţie cu preşedinta Ungariei: Proiectele de interes să nu fie discriminatorii

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut, vineri, o întrevedere cu preşedintele Ungariei, Katalin Novák, în marja Summitului Formatului Bucureşti 9 (B9), desfăşurat la Bucureşti.

Preşedintele României şi-a exprimat deplina disponibilitate pentru aprofundarea dialogului şi cooperării la cel mai înalt nivel cu partea ungară.

„Având în vedere potenţialul de cooperare deosebit între România şi Ungaria, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa cooperării pragmatice şi în parametri corecţi, în logica unui parteneriat strategic autentic şi sincer, în spirit european, ghidat de principiile Tratatului de înţelegere, cooperare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Ungară (Timişoara, 16 septembrie 1996) şi ale Declaraţiei privind Cooperarea şi Parteneriatul Strategic româno-ungar pentru Europa secolului XXI (Budapesta, la 29 noiembrie 2002), de la a cărei semnare se împlinesc anul acesta 20 de ani. Preşedintele României a reiterat importanţa dialogului pentru rezolvarea tuturor aspectelor de interes în plan bilateral şi pentru evitarea abordărilor unilaterale, care nu pot conduce la soluţii durabile şi eficiente. În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat convingerea profundă a autorităţilor române privind faptul că persoanele aparţinând minorităţilor naţionale, ca exponenţi ai societăţilor din care fac parte, contribuie la crearea şi consolidarea unor punţi de legătură între statul de cetăţenie şi statul a cărui origine etnică o au, având un rol important în promovarea şi dezvoltarea relaţiilor de cooperare dintre acestea”, a transmis Administraţia Prezidenţială, după întrevedere.

Subliniind importanţa dezvoltării cooperării economice şi sectoriale bilaterale, Iohannis a pledat pentru ca „proiectele de interes să nu fie discriminatorii pe baza etniei, să nu se limiteze la anumite părţi din teritoriul României şi să fie conforme legislaţiei române sau celei europene”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici