Iohannis, discuţii cu premierul Renzi despre aderarea României la spaţiul Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, marţi, cu premierul italian Matteo Renzi, despre perspectivele aderării României la spaţiul Schengen, oficialul italian apreciind că aderarea nu e doar în interesul ţării noastre ci şi a Italiei şi a Uniunii Europene, în actualul context internaţional.

414 afișări
Imaginea articolului Iohannis, discuţii cu premierul Renzi despre aderarea României la spaţiul Schengen

Klaus Iohannis (Imagine: Mediafax Foto)

O temă a întâlnirii dintre preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Consiliului de Miniştri italian, Matteo Renzi a fost aderarea României la Spaţiul Schengen.

”S-a reconfirmat încă o dată faptul că Italia a susţinut şi susţine în continuare demersurile noastre pentru aderarea la Schengen, premierul Renzi apreciind că aderarea României nu este doar în interesul nostru ci şi al Italiei şi al Uniunii Europene”, au precizat surse oficiale.

De altfel, în momentul de faţă, în actualul context politic european, se conştientizează tot mai mult faptul că România, aderând la Schengen, ”este un factor care poate aduce valoare adăugată la capacitarea Uniunii Europene de a face faţă acestor mişcări privind migraţia”, au mai menţionat sursele citate.

”Există premise pentru a se spune că anul acesta se face paşi în privinţa aderării la spaţiul Schengen”, au mai spus sursele citate, arătând că intrarea României va fi în logica celor două etape, mai întâi aerian şi maritim, şi ulterior terestru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici