Iohannis: După alegeri voi provoca partidele la o discuţie despre modernizarea Constituţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că intenţionează să schimbe Constituţia, subliniind că va provoca partidele politice la o discuţie pe această temă după alegeri.

369 afișări
Imaginea articolului Iohannis: După alegeri voi provoca partidele la o discuţie despre modernizarea Constituţiei

Iohannis: După alegeri voi provoca partidele la o discuţie despre modernizarea Constituţiei (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat, la o dezbatere despre implicarea societăţii civile în politică, dacă intenţionează să schimbe Constituţia, Iohannis a spus: "Da, dar nu în acest an electoral."

"Nu nu cred că o îmbunătăţire a Constituţiei sau o discuţie aşezată despre modernizarea Constituţiei se poate face în an electoral, însă după alegeri eu sunt hotărât să provoc partidele politice la o discuţie de oportunitate a modernizării Constituţiei", a mai spus preşedintele.

Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici