Iohannis: E foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale. Insist pe schimbare şi pe curăţenia în clasa politică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi că, în continuare, este obligaţia sa să insiste foarte mult pe importanţa schimbării clasei politice, pentru că suntem încă foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege.

1804 afișări
Imaginea articolului Iohannis: E foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale. Insist pe schimbare şi pe curăţenia în clasa politică

Iohannis: E foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale. Insist pe schimbare şi pe curăţenia în clasa politică (Imagine: Codrin Prisecaru / Mediafax Foto)

"Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi din păcate trebuie să recunosc că şi aici am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea. Eu le-am explicat că procesul de combatere a corupţiei în România este un proces dureros care este în curs şi suntem încă foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege de ce este important să avem o clasă politică curată şi în continuare cred că asta este o obligaţie de a mea să insist foarte mult pe importanţa schimbării clasei politice. Nu la modul să o luăm pe asta şi să scoatem alta din sertar că nu se poate aşa ceva, ci să insist pe curăţenia în clasa politică", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, aflata într-o vizită de stat în Luxemburg.

Întrebat cum comentează rezultatul alegerilor, şeful statului a spus că îşi va exprima opinia după ce vor fi publice rezultatele definitive.

"Până atunci voi fi înapoi în ţară şi vom discuta despre alegerile locale, despre cine a câştigat şi cine a pierdut, dacă a câştigat România sau dimpotrivă şi toate aceste lucruri le vom discuta în zilele următoare. Cred că nu durează mult până când avem rezultate", a mai spus Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici