Iohannis: Eforturile Ministerului Apărării trebuie să se concentreze pe consolidarea profilului strategic în NATO

În 2020, MApN va trebui să focalizeze eforturile pe consolidarea profilului strategic al României în cadrul NATO şi UE şi pe accelerarea procesului de dezvoltare a capacităţii operaţionale a Armatei, a spus, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

355 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Eforturile Ministerului Apărării trebuie să se concentreze pe consolidarea profilului strategic în NATO

Iohannis: Eforturile MAPN trebuie să se concentreze pe consolidarea profilului strategic în NATO

„În acest an, Ministerul Apărării Naţionale va trebui să îşi focalizeze eforturile pe atingerea unor obiective concrete: consolidarea profilului strategic în cadrul NATO şi UE, accelerarea procesului de dezvoltare a capacităţii operaţionale a Armatei, precum şi iniţierea şi derularea programelor de înzestrare, în vederea asigurării de noi capabilităţi necesare structurii de forţe”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul evenimentului de prezentare a raportului privind activitatea desfăşurată de Ministerul Apărării Naţionale în anul 2019.

România va continua să aloce şi anul acesta un buget de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale, bani din care trebuie asigurate şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi viaţă a militarilor, a mai declarat Klaus Iohannis.

„Din aceste sume alocate domeniului apărării trebuie asigurate şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi viaţă a militarilor, resursa cea mai de preţ a armatei şi a noastră, cei care purtăm responsabiitatea apărării ţării”, a spus preşedintele României.

„Militarii români aduc o contribuţie majoră şi în cadrul operaţiilor şi misiunilor sub egida NATO şi UE, în special în misiunea RESOLUTE SUPPORT din Afganistan, precum şi în operaţiile NATO KFOR şi UE ALTHEA din teatrul de operaţii din Balcani şi în misiunea NATO din Irak. De asemenea, foarte importantă este şi continuarea participării româneşti în cadrul grupului de luptă din Polonia, care materializează prezenţa înaintată consolidată”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici