Iohannis exclude varianta de a fi premier dacă Băsescu este reales preşedinte

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, luni dimineaţă, că dacă rezultatele votului de duminică rămân cele anunţate de BEC la ora 08.00, care îl indică pe Traian Băsescu câştigător al alegerilor, el va rămâne edil al oraşului Sibiu şi a exclus posibilitatea de a fi premier.

21 afișări
Imaginea articolului Iohannis exclude varianta de a fi premier dacă Băsescu este reales preşedinte

Iohannis exclude varianta de a fi premier dacă Traian Băsescu este reales preşedinte (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a sosit, luni dimineaţă, în jurul orei 08.00, la sediul Primăriei Sibiu şi a declarat că nu se va mai deplasa la Bucureşti, aşa cum anunţase duminică seară, după prezentarea exit-poll-urilor.

Întrebat ce părere are despre rezultatele acestor sondaje, Iohannis a spus că acestea se încadrează în marja de eroare acceptată, dar că "nu numai clasa politică trebuie reformată şi specializată, ci şi institutele de sondare a opiniei", astfel încât să nu se mai producă astfel de situaţii.

"Rezultatele au fost în marja de eroare. Poporul a votat şi poporul are dreptate. Viitorul pentru mine va fi clar şi vor fi paşii obişnuiţi, cei ai unui primar. Pentru ceilalţi, nu ştiu", a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a mai spus că exclude "orice posibilitate de a mai fi premier" şi a anunţat că nu va accepta o eventuală propunere de a prelua Guvernul din partea lui Traian Băsescu, dar nici un post de ministru.

Traian Băsescu a obţinut 50,43 % din voturi, în timp ce Mircea Geoană a obţinut 49,57 % din voturi, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Central (BEC), după centralizarea voturilor din 95,40 % din secţii.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, care îl indicau pe Mircea Geoană câştigător al alegerilor, că a convenit ca în cursul zilei de luni să aibă o întâlnire cu Mircea Geoană şi cu Crin Antonescu, pentru a stabili următorii "paşi" care trebuie urmaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici