Iohannis: Fostul Guvern a lăsat, la finalul lunii octombrie, un deficit bugetar de 29 miliarde lei

Klaus Iohannis a declarat că fostul Guvern a lăsat la finalul lunii octombrie un deficit bugetar de 29 miliarde lei, însemnând 2,8% din PIB, care a depăşit deja deficitul bugetar programat pentru tot acest an. Preşedintele a precizat că aici duce „impostura şi diletantismul” foştilor guvernanţi.

1519 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Fostul Guvern a lăsat, la finalul lunii octombrie, un deficit bugetar de 29 miliarde lei

Iohannis: Fostul Guvern a lăsat, la finalul lunii octombrie, un deficit bugetar de 29 miliarde lei

În ciuda unei guvernări PSD dezastroase – asta nu e din campanie, este din realitate - şi a numeroaselor piedici cu care v-aţi confruntat în ultimii ani, aţi reuşit, cu tenacitate, să vă conduceţi afacerile şi să faceţi, în continuare, performanţă. Din păcate însă, rezultatele remarcabile de la nivelul firmelor dumneavoastră nu indică şi consolidarea necesară de care România ar fi avut nevoie la nivel macro. Deficitele acumulate în ultimii ani par să devină ameninţătoare pentru perspectivele noastre de dezvoltare”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, la Topul Naţional al Firmelor Private din România.

Deficitul bugetar şi deficitul de cont curent în creştere demonstrează că PSD a dus România în direcţia pur şi simplu greşită. De exemplu, fostul guvern a lăsat, la sfârşitul lunii octombrie, un deficit bugetar de 29 miliarde de lei, adică 2,8% din PIB, care a depăşit deja deficitul bugetar programat pentru întregul an 2019. Nici asta nu e din campanie, ci din date concrete”, a completat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a adăugat că a existat şi o inflaţie record raportată la situaţia altor state din UE.

Totodată, lipsa de viziune a modelului economic, bazat pe alimentarea consumului, a condus la escaladarea deficitului balanţei comerciale, dar şi la o inflaţie record, sigur, raportată la situaţia ţărilor din Uniunea Europeană. Iată unde au dus impostura şi diletantismul foştilor guvernanţi – asta e din campanie! De aceea, acum este nevoie de politici ferme şi eficiente, care să readucă economia şi finanţele publice pe direcţia echilibrului şi a sustenabilităţii. În acest sens, misiunea guvernului PNL de a găsi soluţii la problemele create de guvernele dinainte nu va fi deloc uşoară. Sunt însă convins că vom face paşi importanţi în direcţia bună, către România normală!”, a conchis Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au participat la Topul Naţional al Firmelor Private din România, joi, la Romexpo.

Taguri:
iohannis,
deficit,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici