Iohannis: Greu de imaginat Băsescu în locul lui Merkel. Politicienii sunt ca oamenii care îi aleg

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, consideră "greu de imaginat" că Traian Băsescu ar putea fi cancelar la Berlin, iar Angela Merkel să conducă România, spunând că "politicienii sunt ca oamenii care îi aleg".

329 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Greu de imaginat Băsescu în locul lui Merkel. Politicienii sunt ca oamenii care îi aleg

Klaus Iohannis (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, fost lider al Forumului Democrat al Germanilor din România, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum comentează afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia ar vrea să devină cancelar al Germaniei, iar Angela Merkel să conducă România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Greu de imaginat. Politicienii sunt ca oamenii care îi aleg. E aşa «dacă şi cu parcă», dar e frumos că s-a gândit la Germania", a răspuns Iohannis.

El a comparat dorinţa exprimată de şefului statului cu situaţia în care s-ar afla cineva care ar putea alege ce să câştige la loto: "Ce ai vrea, o Dacie sau un Mercedes?".

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, la emisiunea Serviciul Român de Comedie difuzată, miercuri seară, la Pro TV, ce ţară ar dori să conducă, şeful statului răspunzând că ar dori ca Angela Merkel, cancelarul german, să vină la Bucureşti, iar el să meargă la Berlin.

Moderatorul emisiunii Serviciul Român de Comedie, Toni Grecu, l-a întrebat pe Traian Băsescu ce ţară ar conduce, dacă Dumnezeu, într-un banc, i-ar chema pe preşedinţii lumii şi le-ar cere să îşi aleagă ţara pe care vor să o conducă.

"Eu aş vrea să conduc România, dacă îl întrebaţi pe preşedinte. Dacă mă întrebaţi, aşa, aş vrea să vină Merkel la Bucureşti şi să mă duc eu la Berlin", a spus, râzând, preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici